Formula 1: O Xάμιλτον θέλει να γίνει... σερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ - iefimerida.gr

Formula 1: O Xάμιλτον θέλει να γίνει... σερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγινε ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Formula 1, μένει να γίνει και... Σερ;

O ίδιος ο Βρετανός οδηγός της Mercedes (την περασμένη Κυριακή στο Μεξικό κατέκτησε τον φετινό τίτλο) σχολίασε επί του θέματος «Θα έλεγα σε όσους με φώναζαν Λιούις: ‘συγνώμη, είναι Σερ’! Εχω φίλους που είναι Σερ και έτσι τους φωνάζω. Είναι κάτι ξεχωριστό άρα γιατί να μην το κάνεις όταν κάποιος έχει αυτό τον τίτλο. Μου λείπει η Βασίλισσα Ελισάβετ. Είχα γεύμα μαζί της όταν με είχε καλέσει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και πάντα ήθελα να βρεθώ ξανά εκεί. Προσπαθώ να εκπροσωπώ την Αγγλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αυτό είναι κάτι που θα αναγνωριστεί κάποια στιγμή από τη βασίλισσα, θα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα».

Ο Χάμιλτον φέρει ήδη τον τίτλο του μέλους του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE), ο οποίος του απονεμήθηκε το 2009, μετά την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στη Formula 1. Και σύμφωνα με τον Νάιτζελ Μάνσελ, έναν παλαιότερο παγκόσμιο πρωταθλητή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα άξιζε μία τόσο μεγάλη τιμή.

«Νομίζω πως αξίζει τα πάντα ο Lewis. Φέρνει φρέσκο αέρα, ξεπερνάει τα όρια με την καλή έννοια, είναι καλός χαρακτήρας κι ας τον παρεξηγούν κάποιες φορές. Θα πρέπει να τιμηθεί με κάποιο τρόπο. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. Το προέβλεψα πριν μερικά χρόνια, πως μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Το κάνει σταδιακά και μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών. Πιστεύω πως μπορεί να φτάσει και τους οκτώ τίτλους» είπε ο Μάνσελ επί του θέματος στο «talkSPORT».

Οι «ιππότες» (ή Σερ) είναι η κατώτερη βαθμίδα τίτλου και είναι μακράν ο πιο ευρέως διαδεδομένος τίτλος, στο Σύστημα Τιμών της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ