O Mουζάλας συναντήθηκε με τον Αμίρ -Ο 11χρονος μίλησε στο τηλέφωνο και με τον Τσίπρα - iefimerida.gr

O Mουζάλας συναντήθηκε με τον Αμίρ -Ο 11χρονος μίλησε στο τηλέφωνο και με τον Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οικογένεια του εντεκάχρονου Αμίρ, που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει, επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες».

Επίσης, όπως μας μετέφερε ο κ. Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πήρε στο τηλέφωνο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνομίλησε με τον Αμίρ και τη μητέρα του και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνάνε.

Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Ήδη η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.

Με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν.

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή. Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Αναλυτικά οι σχετικές αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα:

  • Μίλησα πριν από λίγο με τον Αμίρ και την μητέρα του και τους εξέφρασα τη συμπαράσταση μου στην περιπέτεια που περνάνε.
  • Ζήτησα ακόμη από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.
  • Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις.
O Mουζάλας συναντήθηκε με τον Αμίρ -Ο 11χρονος μίλησε στο τηλέφωνο και με τον Τσίπρα  | iefimerida.gr 0


Η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού που δεν τον άφησαν να γίνει σημαιοφόρος

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού, ο οποίος, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφίες: Eurokinissi /Δήμος Αθηναίων

Υπενθυμίζουμε ότι ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, που είναι μαθητής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά όμως παρέλασε κρατώντας απλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και έτσι την περασμένη Τρίτη το υπουργείο Παιδείας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την καρατόμηση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, αναφέροντας ότι αφαίρεσε τη σημαία από τον 11χρονο Αμίρ «επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένειά του διαψεύδουν κατηγορηματικά».

Ωστόσο, τον διευθυντή του σχολείου υποστήριξε πλήρως με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τονίζοντας παράλληλα ότι «εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιωαννης μουζαλας Αμίρ επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ