Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες] - iefimerida.gr

Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες]

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., η Νέα Δημοκρατία αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για την εγκληματικότητα. «Ο κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης και αδίστακτος» σχολιάζει.

Σε μια ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Τα ψεύτικα στοιχεία του Αλ. Τσίπρα» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι «απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία».

Οπως σημειώνει η Πειραιώς «μολονότι οι πολίτες ξέρουν, βέβαια, την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους, παραθέτουμε πέντε ενδεικτικούς πίνακες. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα».

Μάλιστα η ΝΔ τονίζει ότι «τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του».

Σύμφωνα με την ΝΔ λοιπόν:

  • Ληστεία με αρπαγή τσαντών
Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες]  | iefimerida.gr 0

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5%.

  • Κλοπές, Διαρρήξεις καταστημάτων 
Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες]  | iefimerida.gr 1

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%.

Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%.

  • Κλοπές, Διαρρήξεις οικιών
Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες]  | iefimerida.gr 2

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%.

Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

  • Ληστείες σε supermarket
Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες]  | iefimerida.gr 3

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 32,3%

  • Ληστείες εντός σπιτιών
Η ΝΔ αποδομεί ένα προς ένα τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τσίπρας στη Βουλή για την εγκληματικότητα [πίνακες]  | iefimerida.gr 4

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

«Αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας/ Όλα τα άλλα που είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με - φαρδιά πλατιά - την υπογραφή Τσίπρα» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Τόσκας: Τα στοιχεία της ΝΔ είναι μέχρι το 2016

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρέθεσε για την εγκληματικότητα – παρότι αυτά προέρχονταν από την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

«Εάν οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που μας αρέσουν, ε, λοιπόν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς» ανέφερε ο Ν. Τόσκας και πρόσθεσε: «Η ΝΔ επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα 2012 -2016, παραβλέποντας εκείνα των δύο τελευταίων ετών, με σκοπό να στηρίξει το αφήγημά της περί έξαρσης της ανομίας».

ΝΔ: Ο υπουργός... Νοστράδαμος

Απαντώντας στον Ν. Τόσκα η Νέα Δημοκρατία ειρωνεύεται τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, αφορούν το διάστημα 2012 - 2016, διότι το 2017, ως γνωστόν, δεν έχει τελειώσει» ξεκαθαρίζει η Πειραιώς και σημειώνει: «Ο κ. Τόσκας εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι θα όφειλε να γνωρίζει πόσα εγκλήματα θα γίνουν όχι μόνον μέχρι το τέλος του 2017, αλλά και το 2018! Στο εξής θα αποκαλούμε τον Υπουργό Νοστράδαμο». Τέλος, η ΝΔ διευκρινίζει ότι «δεν θα απαντά στο εξής σε “κύκλους του Μαξίμου”. Πόσο μάλλον όταν προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ