Η ελληνική καταγωγή της πιο γνωστής άσεμνης χειρονομίας -Ηταν η αγαπημένη του Διογένη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ελληνική καταγωγή της πιο γνωστής άσεμνης χειρονομίας -Ηταν η αγαπημένη του Διογένη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, oι Λατίνοι ποιητές που ήλπιζαν να πουλήσουν τα έργα τους, οι στρατιώτες, κάποιοι αθλητές και ποπ αστέρες, μαθητές, αδίστακτοι πολιτικοί και στελέχη επιχειρήσεων γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της ιδιαίτερης δύναμης που έχει το μεσαίο δάχτυλο.

«Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες γνωστές προσβλητικές χειρονομίες» λέει ο ανθρωπολόγος Desmond Morris.

Γίνεται δείχνοντας το πίσω μέρος μιας κλειστής γροθιάς που έχει μόνο το μεσαίο δάχτυλο επεκταμένο προς τα πάνω, αν και σε ορισμένες περιοχές επεκτείνεται και ο αντίχειρας. Η επέκταση του δαχτύλου θεωρείται σύμβολο της περιφρόνησης σε διάφορους πολιτισμούς, κυρίως δυτικών προτύπων.

Το «μεσαίο δάχτυλο» προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπου η χειρονομία χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της πρωκτικής επαφής με τρόπο να υποβαθμίσει, να εκφοβίσει και να απειλήσει το άτομο στο οποίο απευθυνόταν...

Όταν άγνωστοι σε ένα πανδοχείο εξέφρασαν την επιθυμία τους να δουν τον μεγάλο ρήτορα Δημοσθένη, ο Διογένης φέρεται να τους έδειξε το μεσαίο δάκτυλο....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου για την άσεμνη χειρονομία, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άσεμνη χειρονομία δάχτυλο Διογένης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ