Το πριγκιπικό διαζύγιο που σκανδαλίζει τους ευρωπαϊκούς βασιλικούς οίκους [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πριγκιπικό διαζύγιο που σκανδαλίζει τους ευρωπαϊκούς βασιλικούς οίκους [εικόνες]

Ο πρίγκιπας Λούις με την σύζυγό του Τέσσι και τα δυο τους παιδιά. Φωτογραφία: AP/Lionel Cironneau
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάταγο έχει προκαλέσει η υπόθεση του διαζυγίου του πρίγκιπα Λούις του Λουξεμβούργου με την πριγκίπισσα Τέσσι, με τους δυο τους να καταλήγουν στα δικαστήρια για να επιλύσουν τις οικονομικές τους διαφορές.

Η πριγκίπισσα Τέσσι, αποφάσισε να κάνει διακοπές στο Ντουμπάι, μαζί με τους δυο γιους της, προκειμένου να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά της.

Η μητέρα δύο παιδιών, που έχει χαρακτηριστεί ως «χρυσοθήρας», έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της χώρας της, με τον νόμιμο αγώνα που δίνει για να διεκδικήσει ένα μέρος της περιουσίας του τρίτου γιου του Χένρι, του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου.

Η δικαστική μάχη που δίνει αφορά σε μία από τις παλαιότερες – και πιο ενδιαφέρουσες – βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης: ο σημερινός Δούκας έχει πέντε παιδιά, τον κληρονόμο του Γκιλιέμ, τον πρίγκιπαα Φέλιξ, τον πρίγκιπα Λούι, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και τον πρίγκιπα Σεμπάστιαν, που βρίσκονται συχνά στα κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη since 23-09-2015❤ (@worldofroyals) στις Οκτ 29, 2017, 4:34μμ PDT

Σύμφωνα με έναν στενό φίλο της πριγκίπισσας Τέσσι – που έκλεισε τα 32 το περασμένο Σάββατο – εξακολουθεί να ελπίζει σε μια ομαλή διευθέτηση των οικονομικών τόσο για την ίδια όσο και για τα δυο της παιδιά, τον 11χρονο Γαβριήλ και τον 10χρονο Νώε. «Η Τέσσι πάντα ήθελε ένα φιλικό διαζύγιο» δήλωσε ο στενο φίλος στην MailOnline. «Ήθελε να χωρίσει και να πάρει τη ζωή πίσω στα χέρια της ξανά, αλλά ταυτόχρονα να μείνει φίλη με τον πρώην σύζυγό της και να είναι καλοί γονείς για τα παιδιά τους».

«Μέχρι πρόσφατα μιλούσε πολύ συχνά για τον Λούι. Ήταν πολυ΄καλοί φίλοι και ήτνα πολύ περήφανη γι’ αυτόν. Του έστειλε και δώρο για τα γενέθλιά του τον Αύγουστο και γίορτασαν μαζί τα γενέθλια του Γαβριήλ τον περασμένο μήνα. Από τη στιγμή όμως που ξεκίνησαν να επιλύουν τα οικονομικά προβλήματα, τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα. Έκανε μια προσφορά για διακανονισμό που ήταν πολύ λογική. Αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά γιατί ο Λούις είναι μέλος βασιλικη οικογένειας. Έχει έναν πολύ εύπορο τρόπο ζωής αλλά δεν έχει εργαστεί ποτέ. Είναι ένας πολυ καλός άνθρωπος, αλλά ζει σε μια διαφορετική διάσταση. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο ανεύθυνος» προσθέτει ο φίλος της πριγκίπισσας Τέσσι.

Photo session of Princess Tessy with her sons ❤ #princesstessy #luxembourg #Luxembourgroyals #royalfamilyofluxembourg #love

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luxembourg Royalty. (@luxembourg_royals) στις Σεπ 2, 2017, 9:20πμ PDT


Γεννημένη σε μια απλή οικογένεια, η πρώην Τέσσι Άντονι προσχώρησε στο στρατό του Λουξεμβούργου το 2002, στην ηλικάι των 18 ετών, ανεβαίνοντας στην τάξη των Σωμάτων. Δύο χρόνια αργότερα, όταν ήταν μία από τις γυναίκες των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, γνώρισε τον πρίγκιπα, που είχε επισκεφθεί το στρατό.

Αλλά η σχέση τους από την αρχή ήταν στο στόχαστρο της βασιλικής οικογένειας του Λουξεμβούργου.

Ήταν ένα αγοροκόριτσο από μια μικρή οικογένεια από την μικρή πόλη Νίντερκομ, στα σύνορα με τη Γαλλία, που εντάχθηκε στο στρατό στα 18 της. Αυτός ήτνα ο τρίτος γιος του Μεγάλου Δούκα Χένρι του Λουξεμβούργου, επικεφαλής μία από τις πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και μεγάλωσε σε ένα παλάτι.

Η οικογένειά του έμαθε για τη σχέση τους μόνο όταν η Τέσσι έμεινε έγκυος και γέννησε σε ηλικία 19 ετών, ενώ ήταν ακόμη ανύπαντρη και τον Σεπτέμβριο του 2005, έφερε στον κόσμο τον πρώτο εγγονό του Μεγάλυο Δούκα Χένρι, εξοργίζοντας τη βασιλική οικογένεια.

Έχοντας επίγνωση της συνταγματικής κρίσης που είχαν δημιουργήσει με το εκτός γάμου παιδί τους, ο Πρίγκιπας Λούις, παραιτήθηκε από οποιαδήποτε αξίωση για τον τίτλο του Μεγάλου Δούκα. Ο θυμο της βασιλικής οικογένειας έγινε εμφανής όταν ο Μεγάλος Δούκας αφαίρεσε την Τέσσι από οποιαδήποτε αξίωση για τον τίτλο, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Λούι έξι μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους, τον Σεπτέμβριο του 2006, σε ένα γάμο στην εξοχή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη European Royal Families (@europeroyals) στις Ιαν 18, 2017, 11:53πμ PST


Ο γιος της Γαβριήλ και ο αδερφός του Νώε, που γεννήθηκε ένα χρόνο μετά, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μόνο το όνομα της οικογένειας του Λούι «de Nassau» αλλά κανένα από τα κληρονομικά προνόμια που συνόδευαν το όνομα.
Ωστόσο, η απογοήτευση της βασιλικής οικογένειας φάνηκε να μετριάστηκε όταν ο Μεγάλος Δούκας Χένρι έδωσε πλήρεις τίτλους του πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας στους εγγονούς του Γαβριήλ και Νώε και στην Τέσσι, στην εθνική ημέρα του Λουξεμβούργου το 2009.

Την ώρα που η καρδιά του Μεγάλου Δούκα έλιωνε στη θέα του εγγονού του, η Μεγάλη Δούκισσα δεν μπορούσε να χωνέψει πως η Τέσι είχε γίνει μέρος της βασιλικής οικογένειας του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με στενό της φίλο.
Αφού παντρεύτηκαν, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου και οι δύο φοίτησαν στο Ρίτσμοντ, το Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – η Τέσσι αποφοίτησε το 2014 με πτυχίο Διεθνών Σχέσεων και ο Λούι πήρε πτυχίο στην Τέχνη των Επικοινωνιών.

Το πριγκιπικό διαζύγιο που σκανδαλίζει τους ευρωπαϊκούς βασιλικούς οίκους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εκεί άρχισαν τα προβλήματα στο γάμου τους: ενώ ο Λούις αγωνιζόταν να βρει δουλειά, η καριέρα της Τέσσι άνθιζε. Αφού πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, εντάχθηκε στην εταιρεία ασφαλείας DS-48, αγωνιζόμκενη μεταξύ της δουλειάς της ως παγκόσμια υποστηρίκτρια των νέων γυναικών και εφήβων της UNAIDS και του φιλανθρωπικού της έργου για τους Καθηγητές Χωρίς Σύνορα.

Ο πρίγκιπας Λούις την ημέρα του γάμου του με την πριγκίπισσα Τέσσι, και τους γονείς του. Φωτογραφία: AP
«Νομίζω ότι η σχέση τους έγινε περίπλοκη όταν η Τέσσι άρχισε να σπουδάζει για το μεταπτυχιακό της» είπε ένας φίλος της. «Για μένα, τότε άρχισαν να γίνονται ορατές οι αποκλίσεις. Μελετούσε όλη την ώρα, φρόντιζε τα παιδιά της, προσπαθούσε να διαχειριστεί το νοικοκυριό και να συμμετέχει σε όλες τις οικογενειακές εκδηλώσεις. Ήταν εξαντλητικό. Υπήρξαν στιγμές που ήθελε να τα παρατήσει, αλλά δεν το έκανε. Ήμασταν όλοι πολύ περήφανοι που συνεισε και ολοκλήρωσε τη διατριβή της για τη βιοχημική τρομοκρατία – ενδιαφερόταν πάντα για την ασφάλεια. Αλλά ο Λούις δεν συμμετείχε σε τίποτα, περνώντας το χρόνο του προσπαθώντας να βρει τι να κάνει. Δυσκολευόταν να βρει δουλειά, επειδή ήταν δημόσιο πρόσωπο. Αυτό ήταν ένα αγχωτικό σημείο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιαδήποτε σχέση. Η Τέσσι κατάφερε να πάρει το μεταπτυχιακό της και να βρει δουλειά. Ταξίδεψε μόνη της και δούλεψε πολύ σκληρά. Αλλά όταν δίνεις τα πάντα και είσαι γεμάτος ενέργεια και γυρνάς στο σπίτι και βρίσκεις τον άνδρα σου να μην κάνει τίποτε, είναι απογοητευτικό» συμπληρώνει.

Η έκρηξη έγινε όταν ο Λούις έφυγε για ένα εξαμηνο για πρακτική στο Βέλγιο. «Νομίζω πως βρήκε μια κάποια ελευθερία που ήταν πολύ δελεαστική» πρόσθεσε ο φίλος της πριγκίπισσας. «Ήταν ελεύθερος να βγει, να διασκεδάσει και να δει τους φίλους του, να μην έχει απαγόρευση κυκλοφορίας, να πρέπει να γυρίσει σπίτι συγκεκριμένη ώρα και να κάνει δουλειές. Ήταν και πάλι παιδί. Οι καβγάδες τους έγιναν όλο και πιο έντονοι και απειλούσε να την εγκαταλείψει και τελικά η Τέσσι ξεκίνησε τη νομική διαδικασία. ΔΕ νομίζω πως ο Λούις θα είχε ποτέ το θάρρος να την εγκαταλείψει, ακόμη κι αυτό έπρεπε να κάνει. Αλλά νομίζω ότι ανακουφίστηκε που δεν έπρεπε να παλέψει κι άλλο για το γάμο τους. Της είπε πόσο ωραία θα ήταν να ήταν και πάλι φίλοι. Νομίζω ότι απολαμβάνει την νέα ελευθερία του».

Το όνομα της Τέσσι αφαιρέθηκε από την ισοτσελίδα της βασιλικής οκογένειας του Λουξεμβούργου. Αλλά εξακολουθούν να παλεύουν για το διαζύγιό τους. Μόλις χορηγηθεί το διαζύγιο, θα χάσει τον τίτλο και το διπλωματικό της status και ίσως και το επώνυμό της. Επίσης, ενδέχεται να χάσει και το σπίτι της στο Κένσιννγκτον του δυτικού Λονδίνου.

«Είναι πολύ περίπολο γιατί είναι μέλος βασιλικής οικογένεας και κατά κάποιον τρόπο χωρίζει από την οικογένεια» λέει ο φίλος της.

«Είναι πολύ λυπηρό γιατί τα πηγαίνει πολύ καλά με τον Μεγάλο Δούκα – μιλάει πάρα πολύ γι’ αυτόν – και τον πατέρα του, τον πρώην Μέγα Δούκα. Τους βλέπει ως οικογένεια. Έχει μια πιο δύσκολη σχέση με την πεθερά της, η οποία δεν έχει βασιλικό υπόβαθρο».

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο η δικηγόρος της Τέσσι, Ντέμπορα Μπάνγκει: «Η πελάτης μου δεν επιθυμεί να έρθει σε διαμάχη και έκανε μια πολύ λογική πρόταση. Δυστυχώς, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και ο πελάτης μου δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιδιώξει διατροφή».

Μετά την ακρόαση, η Μπάνγκεϊ πρόσθεσε: «Δεν είναι χρυσοθήρας. Αντιθέτως. Επιδιώκει απλά μια δίκαιη και σωστή διευθέτηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ