O αναπάντεχος τρόπος να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει χωρίς να πεις λέξη - iefimerida.gr

O αναπάντεχος τρόπος να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει χωρίς να πεις λέξη

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ενισχύσετε αν θέλετε να κάνετε καινούριους φίλους είναι η ζεστασιά. Κυριολεκτικά όμως.

Όλοι ξέρουμε πόσο πολύτιμοι είναι οι φίλοι. Ένας θεμέλιος λίθος για να έχουμε τόσο καλή ψυχολογία, όσο και καλή υγεία. Οι καλοί φίλοι (και δεν εννοούμε απαραίτητα να είναι κολλητοί), συνήθως, διαμορφώνονται κατά τα σχολικά ή φοιητικά έτη της ζωή μας. Και μετά; Τι; Κλείνει ο κύκλος;
Όχι, ο κύκλος μπορεί συνεχώς να μεγαλώνει, αλλά οι πιθανότητες να κάνει κάποιος καινούριους, σταθερούς και με άδολα συναισθήματα απέναντί του φίλους, σαφώς, μειώνονται. Πιθανώς να έχετε βιώσει και στη δική σας κοινωνική καθημερινότητα το γεγονός πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι τόσο να εμπιστευτούμε νέα άτομα, όσο και να μας εμπιστευτούν αυτά πίσω.

Ωστόσο η ανάγκη να γνωρίζουμε και να συγχρωτιζόμαστε με καινούριους ανθρώπους δεν παύει ποτέ. Πως κάνουμε κάποιον που έχουμε συμπαθήσει πολύ, φίλο μας;

Το πρώτο βήμα για να μπορούμε να μιλάμε για φιλία, είναι η αμοιβαία συμπάθεια. Οι περισσότεροι, όταν θέλουμε να μας συμπαθήσει κάποιος που δεν μας γνωρίζει και τόσο καλά, συνήθως, και τις περισσότερες φορές ασυνείδητα, είμαστε πιο φιλικοί, πιο χαμογελαστοί, δείχνουμε ενδιαφέρον για όσα λέει ενώ οι πιο πεπειραμενοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν και τη γλώσσα του σώματος (μίμηση των κινήσεων του άλλου, κάποια ευγενικά και διακριτικά αγγίγματα).

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Science αναφέρει μια τεχνική με την οποία μπορείτε να δώσετε τις καλές πρώτες εντυπώσεις και να γίνετε συμπαθείς στους άλλους χωρίς να πείτε λέξη.

Ποια είναι αυτή;


Διάβασε τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις να κάνεις κάποιον να σε συμπαθήσει στο bovary,gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ