Αυξημένος τζίρος και κερδοφορία για την Autohellas στο εννεάμηνο | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr

Αυξημένος τζίρος και κερδοφορία για την Autohellas στο εννεάμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 256 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Autohellas για το πρώτο εννεάμηνο 2017, έναντι 201 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων, (EBIT) παρουσίασαν αύξηση 28,1%, φτάνοντας τα 47,9 εκατ. ευρώ από 37,4 εκατ. ευρώ, το 2016. Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν στα 31 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 24,9 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, παρουσιάζοντας αύξηση 24,5%.

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων αυξήθηκε κατά 16,6%, φτάνοντας τα 141,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη δυναμική, εκτός από την κύρια αγορά της Ελλάδας, όπου ο στόλος της εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 30.000 αυτοκίνητα, είχαν η Κύπρος και η Κροατία, ενώ η Βουλγαρία και η Ρουμάνια συνέχισαν να συμβάλλουν σημαντικά σε κερδοφορία.

Ο όμιλος, κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2017, πραγματοποίησε αγορές 9.200 νέων αυτοκινήτων, επενδύοντας (μετά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων) 95,5 εκατ. ευρώ για την ανανέωση και για την επέκταση του στόλου, ξεπερνώντας τα 40.500 αυτοκίνητα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ισχυρή κερδοφορία συνέβαλε, ώστε τα ίδια κεφάλαια του ομίλου να διαμορφωθούν, στις 30/09/2017, στα 227 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών, πρόσθεσε 88,5 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου, παρουσιάζοντας +52%, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η δραστηριότητα εισαγωγής διανομής των Hyundai (Hyundai Hellas) και KIA (Autodeal), που αποφασίστηκε να αποκτηθεί ως νέα δραστηριότητα της Autohellas κατά την Ε.Γ.Σ. της 06/09/2017, δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί. Εκτιμάται δε, ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2017, προσθέτοντας περαιτέρω δυναμική στα μεγέθη του ομίλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αutohellas Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχή χρόνια, η Autohellas πετυχαίνει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη και στους δύο κλάδους δραστηριότητάς της, τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις και τις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις.

Οι οικονομίες κλίμακας στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και στις άλλες χώρες, φέρνουν βελτίωση της κερδοφορίας ακόμη και σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Επενδύσαμε στην ποιότητα και την αναβάθμιση, όχι μόνο του στόλου μας, αλλά και πολλών από τα ιδιόκτητα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας. Έχουμε τα στελέχη, τις υποδομές και τα ίδια κεφάλαια, για να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι θα το πέτυχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Autohellas οικονομικά αποτελέσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ