Συναινετικό υποψήφιο για την προεδρία θέλει η Μέρκελ

Την δέσμευσή πως θα εργαστεί σκληρά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να βρεθεί συναινετικός υποψήφιος νέος πρόεδρος της Γερμανίας, ξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την παραίτηση του Κρίστιαν Βουλφ που παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα από την προεδρία της Γερμανίας.

«Τα κόμματα της κυβέρνησης θα διαβουλευτούν και στη συνέχεια θα προσεγγίσουν το SPD και τους Πράσινους, θέλουμε να διεξάγουμε συνομιλίες με στόχο να προταθεί ένας συναινετικός υποψήφιος για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Γερμανίας», τόνισε σε σύντομη δήλωσή της η Μέρκελ.

Εξέφρασε επίσης τη θλίψη της για την απόφαση του Βουλφ να παραιτηθεί μετά το αίτημα της εισαγγελίας του Αννόβερου να αρθεί η ασυλία του υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος.

Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται ήδη ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν ο κοινός υποψήφιος Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου και έχασε από τον Κρίστιαν Βουλφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ