Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία: Οι δεσμεύσεις σε κατοίκους, φορείς και κτηνοτρόφους [εικόνες]

Περιοδεία στον νομό Θεσπρωτίας πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες μίλησε στο 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη δήλωσε πως κατά τη χθεσινή διαδικασία, δόθηκε το κοινωνικό στίγμα της ΝΔ και προσέθεσε πως «σε κάθε περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Χαίρομαι που η χθεσινή ομιλία είχε καλή ανταπόκριση, διότι επιμένουμε πάρα πολύ στο κοινωνικό στίγμα της ΝΔ και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως είναι προτάσεις κοινής λογικής. Και η κοινή λογική φοβάμαι ότι συχνά λείπει από την πολιτική και σίγουρα λείπει από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, με πολύ μεγάλη άνεση, ταλαιπωρούν τους πιο αδύναμους» είπε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μνημείο αποτυχίας και αναλγησίας το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Εφερε δε ως παράδειγμα, το τι έχει γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα. «Είναι ένα μνημείο αποτυχίας και τολμώ να πω και αναλγησίας απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι στέκονται στις ουρές για πάρα πολλές ώρες. Ένας Υπουργός ο οποίος είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και βέβαια μια Κυβέρνηση στην οποία κανείς δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη. Αλλά, τα αφήνουμε αυτά στην άκρη, γιατί ήρθαμε να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και την Ήπειρο» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σ' αυτά τα βουνά είχε πολεμήσει ο παππούς μου»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας, του εξέθεσαν τα προβλήματά τους στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό. Επίσης κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν, προοπτική που βρήκε απολύτως σύμφωνους τους παριστάμενους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ζητήσης θυμήθηκε ότι στα βουνά της συγκεκριμένης περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει φυλάξει τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο.

Επιθεώρησε τα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στη συνέχεια βρέθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία.

Δίπλα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Επειτα, θέλησε να επισκεφθεί σχολείο που φιλοξενεί δεκαπέντε παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς οι οποίοι του εξέφρασαν πως το πιο βασικό πρόβλημα των παιδιών είναι πως αλλάζουν συνέχεια δασκάλους. Αυτό γιατί η χρηματοδότηση του σχολείου πραγματοποιείται μέσω προγράμματος που έχει διάρκεια ένα οκτάμηνο, έτσι τα συγκεκριμένα παιδιά αλλάζουν δασκάλους, γεγονός που τους δυσκολεύει πολύ.

Συνομίλησε με κατοίκους

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Πηγή Φωτό: Γραφείο Τύπου ΝΔ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ