Η επιστροφή των «Ελληνικών Γραμμάτων» - iefimerida.gr

Η επιστροφή των «Ελληνικών Γραμμάτων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από επτά χρόνια απουσίας, οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα επιστρέφουν με νέο εκδοτικό πρόγραμμα κοιτάζοντας με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Τα «Ελληνικά Γράμματα» υπήρξαν ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, με μεγάλη δραστηριότητα τόσο στη λογοτεχνία όσο και στα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία. Στον εκδοτικό τους κατάλογο διακρίνονταν σημαντικοί ‘Ελληνες συγγραφείς, όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Σωτήρης Δημητρίου, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης , αλλά και ξένοι, όπως ο Ουμπέρτο Έκο, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Ουίλιαμ Τρεβόρ και πολλοί άλλοι.

Το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη που απέκτησε το 51%, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ο εκδοτικός οίκος πέρασε εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Οργανισμού. Το 2010 ο ΔΟΛ αποφάσισε να κλείσει τα Ελληνικά Γράμματα, μια απόφαση που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον εκδοτικό χώρο. Ήταν η εποχή που ο αρχικός ιδιοκτήτης Παύλος Παπαχριστοφίλου, αποφάσισε να «σώσει» το λογότυπο του εκδοτικού οίκου, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα καταφέρει να τον ξαναλειτουργήσει.

Η επιστροφή των «Ελληνικών Γραμμάτων»  | iefimerida.gr 0

Μια νέα περίοδος ξεκινά λοιπόν για τα Ελληνικά Γράμματα που αυτή τη φορά θα έχουν ως κύριο προσανατολισμό την ελληνική και ξένη λογοτεχνία και το παιδικό βιβλίο. Τα πανεπιστημιακά βιβλία και τα δοκίμια θα συνεχίσουν να εκδίδονται από το Πεδίο, τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε ο Παύλος Παπαχριστοφίλου το 2009. Μέσα στον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσουν: «Η εξαφάνιση της Λάουρα» του καταξιωμένου Ιταλού συγγραφέα Αντρέα Καμιλλέρι, το «Πέντε μικρές αδικίες» του Αντόνιο Φούσκο που υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής αστυνομίας και μέσα από τις ιστορίες του επιθεωρητή Καζαμπόνα αναδεικνύει την ιστορία, την ομορφιά, την κουλτούρα αλλά και τα προβλήματα της Τοσκάνης και το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Diabolic –Οι Άψυχοι» που υπογράφει η δημοφιλής συγγραφέας S.J. Kincaid. Στο πρόγραμμα διακρίνονται ακόμη τα βιβλία γνώσεων και τα βιβλία για παιδιά και εφήβους, με τη δημοφιλή σειρά Λέμονι Σνίκετ να ξεχωρίζει. Οι πρώτοι τίτλοι θα βρίσκονται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στα μέσα Νοεμβρίου 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικα γραμματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ