«60 καλλιτέχνες για την πόρτα ανοιχτή» -Δημοπρασία για τους σκοπούς της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών - iefimerida.gr

«60 καλλιτέχνες για την πόρτα ανοιχτή» -Δημοπρασία για τους σκοπούς της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξήντα σπουδαία έργα των πιο γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, από τον Πέτρο Βέργο, για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’.

Όλα τα έργα αποτελούν προσφορά των ίδιων των καλλιτεχνών ή των απογόνων τους και θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια αποτελεσματικής παρουσίας στο πλευρό των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και των οικογενειών τους.

Η φετινή είναι η 16η, στη σειρά, δημοπρασία που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας.

«Φέτος, η ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, κυρία Δάφνη Οικονόμου και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε ούτε ένας καλλιτέχνης που ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή του στη δημοπρασία και είμαστε απέραντα ευγνώμονες απέναντι σε όλους. Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, πιστεύουμε ακράδαντα στη μοναδική αξία και τις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, όπως πιστεύουμε και ότι ο πολιτισμός, η παιδεία και η τέχνη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη ζωή και την εξέλιξη όλων μας. Η εκδήλωση ‘60 Καλλιτέχνες για την Πόρτα Ανοιχτή’ εκφράζει και τις δυο αυτές πεποιθήσεις μας και ελπίζουμε ότι το φιλότεχνο κοινό θα την τιμήσει, στηρίζοντας τα υπέροχα, γενναία παιδιά μας, που αξίζουν μια θέση στον ήλιο».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του τεράστιου έργου που επιτελείται στο πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ‘Πόρτα Ανοιχτή’, όπου προσφέρονται καθημερινά δωρεάν εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με κινητική αναπηρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ