Η Τίνα Μπιρμπίλη κρατάει αποστάσεις στο θέμα των αυθαιρετων - iefimerida.gr

Η Τίνα Μπιρμπίλη κρατάει αποστάσεις στο θέμα των αυθαιρετων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη. Σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή της με τυχόν εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση για τα αυθαίρετα. Υποστήριξε πως αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθάρισε ωστόσο πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μία ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική». Χαρακτήρισε άλλωστε αντισυνταγματική την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, εγείροντας θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών.

Μιλώντας για την εκτός σχεδίου ρύθμιση, υποστήριξε πως το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ετοιμάζει κάποιο σχετικό νομοθετικό πλαίδιο, ενώ ερωτηθείσα για το θέμα των ημιυπαίθριων, υποστήριξε πως λύθηκε με την έννοια του "περιβαλλοντικού ισοζυγίου", σημειώνοντας πάντως πως «το θέμα της ισονομίας και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και είναι ανοικτό».

Εντωμεταξύ η Τίνα Μπιρμπίλη άφησε να εννοηθεί πως στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, δεν θα είναι υποψήφια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ