Στη φυλακή ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου -Ομολόγησε το έγκλημα

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο 32χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και έτσι μετά την απολογία του στον 13ο ανακριτή οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο 32χρονος Αλβανός δεν συνοδευόταν από δικηγόρο και σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του που διήρκεσε ελάχιστα επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

Αρχικά ο 32χρονος Αλβανός πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στις 12 Οκτωβρίου, από τον 32χρονο κατηγορούμενο και ακόμη έναν συνεργό του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, ενώ η εντολή δόθηκε από άλλους δύο ομοεθνείς τους, κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο, στη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα και η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας αφορά κατά περίσταση τα αδικήματα, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή από κοινού και κατά συρροή, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος δολοφόνος, που ομολόγησε την πράξη του, είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και για παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 6 ετών από την 1η Απριλίου του 2016 και είχε οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και έπειτα στις φυλακές της Κασσάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβρη του 2018 αλλά παραβίασε την 5ήμερη άδεια που έλαβε στις 5 Σεπτεμβρίου. ‘Ετσι θεωρείτο δραπέτης και είχε διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ