Γιατί και με ποιο τρόπο μέσα στην ημέρα μπορείς να πάρεις έως και 3 κιλά -Δύο ειδικοί εξηγούν - iefimerida.gr

Γιατί και με ποιο τρόπο μέσα στην ημέρα μπορείς να πάρεις έως και 3 κιλά -Δύο ειδικοί εξηγούν

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατί το βράδυ νιώθετε τόσο φουσκωμένη και το πρωί ελαφριά σαν φτερό;

Πριν από λίγο καιρό, ένα από τα θέματα συζήτησης στο ίντερνετ ήταν το σώμα της Rihanna και γιατί τον τελευταίο καιρό δείχνει πιο «γεμάτο». Η τραγουδίστρια και performer είχε παραδεχτεί ότι το σώμα της είναι διαφορετικό κάθε μέρα και ανάλογα με το πως ξυπνήσει, αντίστοιχα επιλέγει και το τι θα φορέσει.

Άλλες φορές μπορεί να περνάει μια «αδύνατη εβδομάδα» και άλλες μια «παχιά εβδομάδα», είχε πει.

Θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς η ίδια στο σώμα σας. Η αίσθηση που έχετε το πρωί δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έχετε το βράδυ. Στην πρώτη περίπτωση νιώθετε εξαιρετικά ελαφριά (οκ, εκτός αν έχει προηγηθεί ένα βράδυ κραιπάλης), στην άλλη νιώθετε ιδιαίτερα φουσκωμένη. Και φυσικά το βράδυ δεν είναι η μόνη περίπτωση που μπορεί να αισθάνεστε βαριά.

Πολλές γυναίκες αισθάνονται στα πιο βαριά τους το απόγευμα. Και όταν λέμε «βαριά» εννοούμε σαν να έχετε πάρει κιλά. Πολλά κιλά. Τόσα που δε θα τολμούσατε να αντικρίσετε τον αριθμό τους στη ζυγαριά σας. Ωραία, για μισό λεπτό, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Ναι, το βάρος μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλάζει πολλές φορές. Αυτή είναι η δουλειά του μεταβολισμού άλλωστε. Ευτυχώς, όσο και να βαρύνετε μέσα σε μια μέρα, αυτά τα κιλά δεν εγκαθίστανται εξ' ολοκλήρου στο σώμα σας.

H Lauren Tickner, μια fitness blogger με περισσότερους από 115.000 followers, πρόσφατα ανέβασε μια φωτογραφία που αποδεικνύει αυτό που μόλις διαβάσατε, δίνοντας παράλληλα και την εξήγηση για τη συγκεκριμένη λειτουργία του οργανισμού.

Δείτε τη φωτογραφία και διαβάστε την άποψη ενός διατροφολόγου για τα σκαμπανεβάσματα του βάρους μας μέσα στην ημέρα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ