Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, που εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Σχετική η από 1-11-2017 Παρουσίαση ).

Πρόκειται:

για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία:

O 32χρονος εκτελεστής:

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

Ο συνεργός του που έχει διαφύγει στην Αλβανία:

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 32χρονος

Εντωμεταξύ ο 32χρονος εκτελεστής κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και μετά την απολογία του στον 13ο ανακριτή οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο 32χρονος Αλβανός δεν συνοδευόταν από δικηγόρο και σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του που διήρκεσε ελάχιστα επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

Αρχικά ο 32χρονος Αλβανός πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και εκκρεμούσε (καθώς είχε πάρει άδεια από τη φυλακή τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν επέστρεψε ποτέ) και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος δολοφόνος, που ομολόγησε την πράξη του, είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και για παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία.

Η κατάθεση του εκτελεστή

Στην κατάθεσή του ο εκτελεστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν και να τραυματίσουν στο πόδι τον δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσουν.

Ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος φέρονται να είναι τρεις Αλβανούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού και «παρήγγειλαν» αντί αμοιβής 20.000 ευρώ τον εκφοβισμό του δικηγόρου. Ο τελικός αποδέκτης του εκφοβισμού ήταν πελάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο της Energa. Οι ηθικοί αυτουργοί πόνταραν στο να ασκήσουν πίεση στον έγκλειστο πελάτη του Ζαφειρόπουλου τον οποίο είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν ότι τους είχε τάξει 100.000 ευρώ για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, κάτι το οποίο ο πελάτης του Ζαφειρόπουλου αρνείται. Τώρα έψαχαν διαύλους επικοινωνίας, ενόψει και της επικείμενης δίκης του πελάτη του Ζαφειρόπουλου, για να του ζητήσουν 5 εκατ. ευρώ για να ανακαλέσουν τις καταθέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον ίδιο τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου καθότι είναι έγκλειστος σε άλλη πτέρυγα του Κορυδαλλού διαπίστωσαν ότι ο αδύναμος κρίκος είναι ο δικηγόρος του και για αυτό φαίνεται ότι θα έστελναν τους δύο Αλβανούς για να τον εκφοβίσουν και να του πάρουν και τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη του για να ασκήσουν πίεση στην οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι ο έγκλειστος για το σκάνδαλο επιβεβαίωσε σε κατάθεσή του στους αστυνομικούς τον εκβιασμό του και τις απειλές σε βάρος της ζωής του ίδιου και μελών της οικογένειάς του.

Εκλεισε το ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλου ως Μιχάλης Λαζαρίδης

Ο 32χρονος δολοφόνος ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο με τα στοιχεία «Μιχάλης Λαζαρίδης», το πρωί πριν τη δολοφονία. Προφασίστηκε ότι ήθελε να αναλάβει την υπεράσπιση συγγενούς του που είχε συλληφθεί για ληστεία. Ετσι πήγαν στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου και στην αρχή η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το δήθεν θέμα τους, χωρίς ωστόσο να δίνουν στοιχεία.

Ο 30χρονος (που έχει διαφύγει στην Αλβανία) πήγε δύο φορές στην... τουαλέτα, μία ακόμη βγήκε από το κτίριο δήθεν για να φέρει προκαταβολή, με πραγματικό στόχο την κατόπτευση του χώρου. Επιστρέφοντας, ξαφνικά έβγαλαν τα πιστόλια, χώρισαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο από τον συνεργάτη του και ζήτησαν με την απειλή των όπλων από τον ποινικολόγο το κλητήριο θέσπισμα που αφορούσε τον πελάτη του, προκειμένου να πάρουν από εκεί τις διευθύνσεις κατοικίας του ίδιου και συγγενών του, ως ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού για να υποκύψει στον εκβιασμό.

Αυτό το κλητήριο θέσπισμα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου διέμεναν ο δολοφόνος και ο συνεργός του, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν, επίσης, ένα όπλο καλάσνικοφ , φυσίγγια, χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής και δύο πλήρεις αστυνομικές στολές, που οδηγούν τις έρευνες και σε άλλα «μονοπάτια».

Ο 32χρονος δολοφόνος που ομολόγησε την πράξη του επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, οι οποίοι είναι επίσης κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού (οι δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και ένας ακόμη ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο, πριν από δύο χρόνια) είχαν μεταφερθεί την περασμένη Κυριακή στην Ασφάλεια Αττικής, αρνούμενοι φυσικά τη συμμετοχή τους.

Όπως διαπιστώνεται, είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δράστες, ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους.

Πάντως, φαίνεται πως εντοπίστηκαν κάρτες sim στα σκουπίδια, οι οποίες και πρόδωσαν τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί φαίνεται ότι είχαν δώσει εντολή εκφοβισμού του δικηγόρου.Μέσω μιας άγνωστης γυναίκας έδωσαν προκαταβολή 3.000 ευρώ στους δύο «πρόθυμους» και όταν προχωρούσαν τον εκφοβισμό θα λάμβαναν τα συνολικά 20.000 ευρώ της συμφωνίας.Χαρακτηριστική είναι και η συνομιλία μεταξύ των δύο εκτελεστών, όπως περιγράφεται από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος άκουσε τον «κοντό» να λέει στον δολοφόνο:«Ρίχτου μία στα πόδια για να πάει το μήνυμα».

Επίσης, σε μια από τις συνομιλίες που έχον καταγραφεί, ακούγεται ένας από τους ηθικούς αυτουργούς στο… βάθος μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ενός έγκλειστου συνεργού του με τους δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, να λέει: «Πω πω τον φουκαρά (Μιχάλη Ζαφειρόπουλο). Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ δολοφόνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ