Για την διόγκωση του ελλείμματος του 2009 θα καταθέσει ο Ανδρέας Γεωργίου - iefimerida.gr

Για την διόγκωση του ελλείμματος του 2009 θα καταθέσει ο Ανδρέας Γεωργίου

Για την διόγκωση του Ελλείμματος του 2009 καταθέτει ο Ανδρέας Γεωργίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 22 Φεβρουαρίου θα καταθέσει τελικά επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου ως ύποπτος, στον οικονομικό εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία έχει ήδη σταλεί στην Βουλή, μετά την έρευνα που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καθώς έκριναν πως προκύπτουν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Ανδρέας Γεωργίου καλείται ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικήματος στην υπόθεση που αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, για σκόπιμη και με την υπόδειξη της EUROSTAT, διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος, προκειμένου να επιβληθούν επιπλέον, δυσμενέστερα, οικονομικά μέτρα στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα καθηγήτρια Οικονομετρίας, «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ, με μη επιστημονικές μεθόδους, διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, από περίπου 12%-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Ο κ. Γεωργίου είχε κληθεί, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ως ύποπτος από τον Γρηγόρη Πεπόνη. Ωστόσο, ουδέποτε έδωσε κατάθεση, καθώς ανέκυψε το θέμα με τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, με πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, παρέμειναν στις θέσεις τους.

Με πρόσφατο αίτημά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε να καταθέσει στον κ. Πεπόνη, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας δεν είχε δεχθεί να λάβει κατάθεσή του, θεωρώντας πως ο κ. Γεωργίου είχε απολέσει την ιδιότητα του υπόπτου, μετά τη διαβίβαση των στοιχείων στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ