Πώς εκπαιδεύεται ένας μπάτλερ -Από γυάλισμα παπουτσιών μέχρι ισορροπία με πορσελάνινα ποτήρια στο χέρι [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς εκπαιδεύεται ένας μπάτλερ -Από γυάλισμα παπουτσιών μέχρι ισορροπία με πορσελάνινα ποτήρια στο χέρι [βίντεο]

Στην Κίνα υπάρχει ακαδημία για μπάτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορούν κοστούμι, λευκά γάντια και στο ένα χέρι κρατούν ένα δίσκο με κρυστάλλινα ποτήρια, ενώ με το άλλο προσπαθούν να αποκρούσουν την μπάλα που τους πετάνε.

Κι όμως, αυτό είναι ένα από τα μαθήματα που παρακολουθούν οι επίδοξοι μπάτλερ. Σερβίρισμα κρασιού που μοιάζει με χορογραφία και στρώσιμο τραπεζιού με τις πιο φίνες πορσελάνες και αυστηρούς κανόνες είναι από τα πρώτα που διδάσκονται στη Διεθνή Ακαδημία για μπάτλερ, στην πόλη Τσενγκντού στην Κίνα. Η συγκεκριμένη σχολή ιδρύθηκε το 2014 και έως τώρα έχουν αποφοιτήσει από αυτή 100 άτομα.

Οι μαθητές πληρώνουν 7.500 δολάρια για μαθήματα έξι εβδομάδων που περιλαμβάνει τα πάντα: παρουσίαση φαγητού, πώς να σιδερώνουν σωστά πουκάμισα και τραπεζομάντηλα, να διαλέγουν εκλεκτά κρασιά, να σερβίρουν τσάι, να γυαλίζουν παπούτσια και να καθαρίζουν τουαλέτες. Μέχρι και τάι τσι διδάσκονται, αλλά πάνω από όλα μαθαίνουν πώς να είναι διαρκώς γαλήνια ευπρεπείς.

«Κάποιοι από τους μαθητές μας δεν έχουν ξαναφάει ποτέ με μαχαίρι και πιρούνι», παραδέχεται στο TIME ο ιδρυτής και CEO της Ακαδημίας, Ρόμπερτ Γουίκενς, που σκοπεύει να ανοίξει παράρτημα και στη Σανγκάη, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για μπάτλερ. Αυτό, εν μέρει, οφείλεται στο Downton Abbey.

«Εντυπωσιάστηκα με αυτό το επάγγελμα όταν είδα τη σειρά. Ομως ξέρω ότι η πραγματική ζωή δεν είναι έτσι. Με είχαν προειδοποιήσει για τη δυσκολία της εκπαίδευσης, αλλά ποτέ δεν περίμενα να είναι τόσο σκληρή», παραδέχθηκε στο TIME η 24χρονη Γιανγκ Γιουνφέι.

Δεν υπερβάλει όταν μιλά για σκληρή εκπαίδευση. Τα μαθήματα διαρκούν 15 ώρες την ημέρα και οι επίδοξοι μπάτλερ έχουν ένα ελεύθερο απόγευμα την εβδομάδα- αν είναι τυχεροί- για να συνέλθουν από τις φουσκάλες στα πόδια και τα καψίματα στα χέρια.

Ετσι όμως προετοιμάζονται για την πραγματική ζωή του μπάτλερ, καθώς οι 20 ώρες εργασίας την ημέρα είναι κάτι συνηθισμένο. Ο μισθός των 1.500 δολαρίων τον μήνα θεωρείται μεν σχετικά υψηλός, αλλά πολλοί εργοδότες δεν εκτιμούν ότι στην Ευρώπη η σχέση με τον μπάτλερ χτίζεται με αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση και εμπιστοσύνη, σημειώνει το ΤΙΜΕ.

Η κίνα έχει 1.590.000 εκατομμυριούχους. Ομως ο Γουίκενς προειδοποιεί τους μαθητές του ότι πολλές φορές θα χρειαστεί να διδάξουν ίδιοι καλούς τρόπους στους εργοδότες τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπάτλερ Κίνα Ακαδημία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ