Bubble Tea: Η νέα μόδα στο τσάι! - iefimerida.gr

Bubble Tea: Η νέα μόδα στο τσάι!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κυρίες της αγγλικής αριστοκρατίας, έχουν ήδη νοιώσει την αλλαγή στα σαλόνια τους κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα. Το κλασσικό μαύρο τσάι στο σερβίτσιο πορσελάνης είναι ντεμοντέ και très banal. Η μόδα προστάζει bubble tea, το νέο τσάι που δροσίζει με στυλ, όλη την υφήλιο.

Τι είναι όμως το bubble tea; Είναι ένα τσάι που θα περιέγραφες ως ένα συνδυασμό milkshake με παγωμένο τσάι. Πίνεται αποκλειστικά με χοντρό καλαμάκι και περιέχει τσάι, γάλα και ταπιόκα. Η ταπιόκα είναι μία ασιατική ρίζα από την οποία παρασκευάζουν ένα αλεύρι για ψωμί, λουκουμάδες κλπ ενώ πέρλες ταπιοκάς εισάγονται συνήθως στο καφέ, το γάλα και το τσάι.

Το bubble tea, που αυτό το διάστημα αποκτά το πρώτο επίσημο καφέ του στο Λονδίνο, δεν είναι μία ακόμη διαφημιστική φούσκα. Πρόκειται για παραδοσιακό ποτό της Ν. Αμερικής, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να το θεωρούσαμε το επίσημο ποτό της Ανατολικής Ασίας! Το γλυκόπιοτο, δροσιστικό, trendy τσάι bubble, είναι το απόλυτο ρόφημα για κάθε Ιάπωνα, ενώ στοιχεία δείχνουν ότι στη Taiwan υπάρχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 8.000 καφέ που ειδικεύονται στο εν λόγω τσάι! Οι συνταγές ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και αναπροσδιορίζουν τις γευστικές μας εμπειρίες. Αυτό σκέφτηκε και ο Βρετανός Assad Khan, ο οποίος αφού δοκίμασε το bubble tea, στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να το φέρει στη πατρίδα του. «Έχω εθιστεί απόλυτα. Στη Ν.Υ. συνήθιζα να πίνω 5-6 φορές την εβδομάδα», παραδέχεται ο Khan. Το πρώτο καφέ στην Αγγλία με ειδίκευση στα «μπουρμπουλιθρο»-τσάι ονομάζεται Bubbleology και υπόσχεται να κάνει τη πατρίδα του early grey να εθιστεί στην Ασιατική μόδα.

Αν πείστηκες και θες να δοκιμάσεις, θα βρεις εδώ τη συνταγή: http://www.easy-recipes-online.com/bubble-tea-recipe.html

*τις πέρλες καπιόκας που χρειάζεσαι για την εκτέλεση της συνταγής, θα βρεις μόνο σε μικρά φιλιππινέζικα super market του κέντρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα συνταγή τσάι ταπιόκα milk shake
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ