Champions League: Ετσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός -Ολα τα σενάρια - iefimerida.gr

Champions League: Ετσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός -Ολα τα σενάρια

Φωτογραφία: Eurokinissi (Χρήστος Μπόνης)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και τώρα... πόλεμος για τον Ολυμπιακό.

Μετά το χθεσινό 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το «Χ» στην Πορτογαλία ανάμεσα σε Σπόρτινγκ και Γιουβέντους, τα πράγματα... απλοποιήθηκαν για τους «ερυθρόλευκους»: θέλουν μόνο νίκη στις 22 Νοεμβρίου στη Λισσαβώνα για να ελπίζουν σε πρόκριση στο Europa League.

Βέβαια, ακόμα και σε περίπτωση νίκης επί της Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός δεν «εξασφαλίζεται», εκτός αν καταφέρει να νικήσει τους Πορτογάλους με δύο γκολ διαφορά και πάρει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία μαζί τους.

Με δεδομένο, πάντως, ότι η Σπόρτινγκ πάει στο «Καμπ Νου» την τελευταία αγωνιστική και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους, θεωρητικά μια... απλή νίκη επί των Πορτογάλων αρκεί για να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν την τρίτη θέση -εφόσον δεν ηττηθούν από τη «Μεγάλη Κυρία» και εφόσον, βέβαια, ο φίλος Βαλβέρδε κάνει το καθήκον του απέναντι στη Σπόρτινγκ.

Υπάρχουν και μαθηματικές πιθανότητες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, ωστόσο αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι στο χέρι του Ολυμπιακού, καθώς η Γιουβέντους θα πρέπει να χάσει εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα στις 22 Νοεμβρίου, αλλά και να ηττηθεί με τρία γκολ διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» την τελευταία αγωνιστική, κάτι που δεν είναι και ιδιαίτερα πιθανό όπως και να 'χει.

Η βαθμολογία του Δ' Ομίλου

  1. Μπαρτσελόνα 10 
  2. Γιουβέντους 7 
  3. Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 4 
  4. Ολυμπιακός 1 

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (22/11):

Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα
Σπόρτινγκ Λ.-Ολυμπιακός

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (5/12):

Ολυμπιακός-Γιουβέντους
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Λ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ