Παγκόσμια Τράπεζα: Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία πιο φιλικές για επενδύσεις από ό,τι η Ελλάδα - iefimerida.gr

Παγκόσμια Τράπεζα: Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία πιο φιλικές για επενδύσεις από ό,τι η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση της παγκόσμιας κατάταξης/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι θέσεις «κατρακύλησε» η Ελλάδα στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφορικά με την ευκολία του επιχειρείν.

Βρίσκεται στην 67η θέση μεταξύ 190 χωρών με τις γειτονικές χώρες όπως Βουλγαρία, Αλβανία και ΠΓΔΜ να βρίσκονται σημαντικά πιο ψηλά στη λίστα του Doing Business.

Tα στοιχεία της έκθεσης Doing Business 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο «αφιλόξενη» για το επιχειρείν αν και αναζητά διακαώς τις επενδύσεις. Εχει επιδεινώσει σημαντικά τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από την 61η θέση που ήταν πέρυσι και την 58η θέση το 2015 βρέθηκε στην 67η θέση φέτος.

Είναι ενδεικτικό ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι λιγότερο ευνοϊκό από χώρες όπως είναι τα Σκόπια (11η θέση), η Ρουμανία (45η θέση), η Βουλγαρία ( 50η θέση) αλλά και η Αλβανία (65η θέση).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βαθμολογείται με 68,02 φέτος με άριστα το 100 έναντι 68,01 πέρυσι.

Ο μοναδικός δείκτης στον οποίο η χώρα σημείωσε εξαιρετική βελτίωση είναι αυτός που εξετάζει τις διαδικασίες έναρξης επιχείρησης, όπου με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο κατάφερε να μειώσει το χρόνο και το κόστος έναρξης μιας επιχείρησης και να βρεθεί στην 37η θέση από την 56η θέση που ήταν το 2017.

Η θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε ελαφρά στην πληρωμή φόρων (στο 76,97 από 77,33) και την εκκαθάριση της πτώχευσης ( στο 55,59 από 56,66).

Τις υψηλότερες θέσεις στην έναρξη επιχειρήσεων (37η), στο διασυνοριακό εμπόριο (29η), την προστασία δικαιωμάτων μειοψηφίας (43η), ενώ τις χαμηλότερες έχει στην καταγραφή της περιουσίας (145η), την εφαρμογή των συμβάσεων (131η) και τη λήψη πιστώσεων (90η).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παγκόσμια Τράπεζα Doing Business
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ