Ποιος πραγματικά ήταν ο Τσάρλι Τσάπλιν; - iefimerida.gr

Ποιος πραγματικά ήταν ο Τσάρλι Τσάπλιν;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μυστήριο καλύπτει το πραγματικό όνομα και τον τόπο γέννησης του Τσάρλι Τσάπλιν, σύμφωνα με αρχεία της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και αφορούν σε έρευνα που είχε διαταχθεί από το FBI, μετά τους ισχυρισμούς ότι ο ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου υποστήριζε τους κομμουνιστές.

Το 1952, το FBI ζήτησε από πράκτορες της ΜΙ5 να ερευνήσουν το παρελθόν και το οικογενειακό του υπόβαθρο του μεγάλου ηθοποιού, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θορνστάιν και είχε αριστερές αποκλίσεις.

Αν και πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο νότιο Λονδίνο, ενδελεχείς έρευνες της ΜΙ5 δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο επίσημο έγγραφο ή πιστοποιητικό της γέννησής του ούτε κάτι που να αποδείκνυε ότι αποτελούσε «αριστερό» κίνδυνο.

Δεν υπήρχε κανένα παιδί που να ονομάζεται Τσάρλι ή Ισραέλ και να γεννήθηκε στην περιοχή, προκύπτει από τα έγγραφα. Επίσης δεν βρέθηκαν αποδείξεις και για τη θεωρία ότι ο Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε κοντά στο Φοντενεμπλό στη Γαλλία.

«Είναι πραγματικά πολύ ασυνήθιστο, ειδικά σε έρευνες της ΜΙ5 για μια τόσο μεγάλη διασημότητα όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν να υπάρχει τόσο μεγάλο μυστήριο», τόνισε ο καθηγητής Κρίστοφερ Αντριου, επίσημος ιστορικός της ΜΙ5.

Ο Αντριου πρόσθεσε πως ο ίδιος ο Τσάπλιν, λίγο πριν από το θάνατό του το 1977 φαίνεται να πίστευε την εκδοχή ότι γεννήθηκε σε ένα καραβάνι στην κεντρική Αγγλία, επικεφαλής του οποίου ήταν μια γυναίκα γνωστή ως «Βασίλισσα των Τσιγγάνων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ