Πέταξαν έξω από το παλάτι των Βερσαλιών ιστορικό τέχνης -Επειδή σχολίαζε πολύ δυνατά - iefimerida.gr

Πέταξαν έξω από το παλάτι των Βερσαλιών ιστορικό τέχνης -Επειδή σχολίαζε πολύ δυνατά

Εδιωξαν από τις Βερσαλίες μία ιστορικό τέχνης (Φωτογραφία: AP/ Francois Mori)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαλλη με το παλάτι των Βερσαλιών είναι μία Γαλλίδα ιστορικό τέχνης, καθώς οι φύλακες την πέταξαν έξω επειδή σχολίαζε πολύ δυνατά τα έργα.

Η Μαρί-Νοέλ Γκρισόν, ειδική στη γαλλική τέχνη του 18ου αιώνα και έφορος στο Rijksmuseum του Αμστερνταμ, επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να μοιραστεί τις γνώσεις της με τους φίλους της. Ομως, η διεύθυνση του παλατιού τόνισε ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε μη εξουσιοδοτημένους ξεναγούς που χαλούν την εμπειρία της επίσκεψης στις Βερσαλίες για τους υπόλοιπους.

Η 33χρονη εξηγούσε σε τρεις Αμερικανούς φίλους της τις λεπτομέρειες στα ιδιαίτερα βασιλικά διαμερίσματα, όταν ένας «ιδιαίτερα ιδιότροπος φρουρός έπεσε πάνω μου», έγραψε στο Twitter. «Μου είπε ότι δεν είχα το δικαίωμα να μιλάω, οπότε απαγορευόταν γιατί υπάρχουν ξεναγοί για αυτό». Εκείνη του εξήγησε ότι δεν είχε πληρωθεί αλλά συνόδευε φίλους, αλλά η εξήγησή της δεν κάλυψε τον φύλακα. «Μου είπε ότι ήταν σαφές ότι δεν ήξερα τίποτα από μουσεία και με διέταξε να φύγω αμέσως». Οταν η 33χρονος του είπε ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται και προσφέρθηκε να «ξεναγήσει» και τον ίδιο, ο φύλακας κάλεσε την ασφάλεια, η οποία την ανάγκασε να φύγει.

Οι αναρτήσεις της προκάλεσαν σάλο και πολλοί χρήστες των social media δήλωσαν ότι τους έχουν διώξει από τις Βερσαλίες και το Λούβρο. Επειτα από τις αντιδράσεις, η διεύθυνση του παλατιού δήλωσε στην Le Parisien: «Ολοένα και περισσότεροι μη εξουσιοδοτημένοι ξεναγοί σχολιάζουν κατά τις επισκέψεις γκρουπ. Γίνονται έλεγχοι από την ασφάλεια για να περιοριστούν περιστατικά που θα ενοχλήσουν τους άλλους επισκέπτες. Αν και το να μιλά κάποιος- δίχως αμοιβή- σε φίλους του, μπορεί να είναι ανεκτό, το ζήτημα είναι στη διακριτική ευχέρεια του φύλακα που υπάρχει στο σημείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερσαλίες παλάτι ιστορικός τέχνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ