Εργαζόμενοι Μετρό: Εμείς θα αφήνουμε τους πολίτες να περνούν ελεύθερα - iefimerida.gr

Εργαζόμενοι Μετρό: Εμείς θα αφήνουμε τους πολίτες να περνούν ελεύθερα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις ατελείωτες ουρές των επιβατών που θέλουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα για τα ΜΜΜ και αναμένουν με τις ώρες έτσι ώστε να καταστεί αυτό εφικτό, οι εργαζόμενοι στο Μετρό με ανακοίνωσή τους διαμηνύουν πως εκείνοι δεν πρόκειται να εμποδίσουν την είσοδο των επιβατών στα μέσα μεταφοράς μετά το χάος που έχει προκληθεί.

Σημειώνεται, πως το υπουργείο Μεταφορών, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, όρισε νέες προθεσμίες για την ηλεκτρονική κάρτα των ΜΜΕ -κάτι το οποίο μάλιστα εξήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα έχουν ισχύ έως τις 15 /11, ενώ από τις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων που κοστίζουν 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό όπως και οι περισσότεροι στα ΜΜΜ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργάζομενοι υποστηρίζουν πως όλες οι εικόνες που τις τελευταίες ημέρες και ώρες εκτυλίσσονται με σκοπό την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είναι αποτέλεσμα τις ανευθυνότητας και της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών.

Εργαζόμενοι Μετρό: Εμείς θα αφήνουμε τους πολίτες να περνούν ελεύθερα  | iefimerida.gr 0

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

«Η τραγική κατάσταση έξω από τα εκδοτήρια που βιώνουν επιβάτες και εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας, ανευθυνότητας και αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας και των διορισμένων από αυτή διοικήσεων των οργανισμών των συγκοινωνιών.

Η εκπαίδευση και η κουλτούρα που αναπτύξαμε ως εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια στο Μετρό δεν μας επιτρέπει την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα ταλαιπωρίας μέχρι εξευτελισμού του επιβατικού κοινού.

Αναπτύξαμε μεθόδους που έφεραν το Μετρό στα υψηλότερα στάνταρ, ασφάλειας και εξυπηρέτησης της Ευρώπης.

Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι: Δεν πρόκειται να εμποδίσουμε την πρόσβαση τους στο Μετρό κάτω από την πίεση κανενός τελεσίγραφου λήξης προθεσμιών ή οποιασδήποτε απειλής κυρώσεων προς επιβάτες ή εργαζόμενους.

Αναγνωρίζουμε ως μόνο ιδιοκτήτη των αστικών συγκοινωνιών και εργοδότη μας τον Ελληνικό λαό που τις πλήρωσε και τις συντηρεί».

Εργαζόμενοι Μετρό: Εμείς θα αφήνουμε τους πολίτες να περνούν ελεύθερα  | iefimerida.gr 1
Εργαζόμενοι Μετρό: Εμείς θα αφήνουμε τους πολίτες να περνούν ελεύθερα  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ