Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ο Κώστας Χατζηαντωνίου στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Café παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Χατζηαντωνίου «Ο κύκλος του χώματος». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, καθ. Φιλοσοφίας και συγγραφέας, ο ποιητής Βασίλης Ζηλάκος, ποιητής και ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Λάκης Παπαστάθης. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Πανούση. Στο Polis Art Café, στις 7.30 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα).

Ο Θωμάς Ψύρρας στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θωμά Ψύρρα «Θα βοσκήσω το μαύρο». Θα μιλήσουν οι συγραφείς Μιχάλης Μοδινός και Κωνσταντίνος Τζαμιώτης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«Η αλήθεια για το Δημόσιο Χρέος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο της Μιράντας Ξαφά «Δημόσιο χρέος» από τη σειρά Μικρές Εισαγωγές». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο Γιώργος Μπήτρος καθ. Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου. Στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 7 το βράδυ (Β. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα).

Η Άννα Γαλανού στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

Οι εκδόσεις Διόπτρα, το Εθνικό Ωδείο Χολαργού και το βιβλιοπωλείο Monogram παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού «Εκδίκηση». Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Οι δρόμοι της καταιγίδας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν θα μιλήσουν η Μαρία Κουλούρη, ιδρυτικό μέλος του «Διαβάζω για τους άλλους» και blogger του Vivlia4U και η Βίκυ Μυλωνά-Κεχρή, Αντισμήναρχος, διευθύντρια σπουδών της σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής και υποψήφια Διδάκτωρ Π.Α. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τραγούδια το Εθνικό Ωδείο Χολαργού και η Κατερίνα Ντίνου. Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, στις 7 το βράδυ (Περικλέους 55, Χολαργός).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ένας αιώνας «Αγάπης» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Οι εκδόσεις Τοπίο παρουσιάζουν τον συλλεκτικό τόμο «Ένας Αιώνας Αγάπης» που είναι αφιερωμένος στη δράση και την προσφορά του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη». Για το έργο του Συλλόγου και το βιβλίο θα μιλήσουν: Νίκος Καραπιδάκης (καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου), Νίκος Ψιλάκης (συγγραφέας-δημοσιογράφος) και Πάνος Θεοδωρίδης (συγγραφέας). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Σερέζης (δημοσιογράφος-συγγραφέας). Στην προβολή του φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Θεοδώρα Σιάρκου.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από το ορχηστρικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, στις 7.30 το βράδυ (Ακαδημίας 3, Αθήνα).

Ο Arne Dahl στο Public στο Σύνταγμα

Ο σουηδός Arne Dahl, ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη, επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό. Θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα-σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη και με τον μεταφραστή των βιβλίων του Γρηγόρη Κονδύλη. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Η Άλκη Ζέη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη «Πόσο θα ζήσεις ακόμα γιαγιά;». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και η επιμελήτρια εκδόσεων Ελένη Μπούρα. Η Άλκη Ζέη θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ