Ενα κόσμημα στο Κολωνάκι: Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ Καπόν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα κόσμημα στο Κολωνάκι: Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ Καπόν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 36 χρόνια παρουσίας στο τιμόνι των εκδόσεων Καπόν, οι πολυτελείς ομώνυμες εκδόσεις απέκτησαν τον δικό τους χώρο, το «Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ», στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, το οποίο κλείνει 1 χρόνο λειτουργίας στις 5 Νοεμβρίου.

Στο «Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ», το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», στεγάζεται πλέον όλη η ευρεία γκάμα της πολυετούς δουλειάς των εκδόσεων Καπόν, οι οποίες έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Ενα κόσμημα στο Κολωνάκι: Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ Καπόν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το βιβλιοπωλείο, εκτός από πολυτελή λευκώματα των εκδόσεων Καπόν γύρω από την αρχαιολογία, την Ιστορία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, διαθέτει και λογοτεχνικά βιβλία, με κείμενα για το Ολοκαύτωμα, ιστορικά μυθιστορήματα και βιβλία ντοκουμέντου.


Το 2010 η εκδότρια Ραχήλ Καπόν βραβεύτηκε από την Ακαδημία για τη μεγάλη συνεισφορά της ως προς την άρτια αισθητική παρουσίαση των τόμων, τη σαφήνεια και γλαφυρότητα των κειμένων, καθώς και την πρωτότυπη, υψηλής ποιότητας, εικονογράφηση.
Το 2014 η Ραχήλ Καπόν τιμήθηκε και για την συνεισφορά της στην ανάδειξη του Ελληνικού και Εβραϊκού Πολιτισμού, σε ειδική εκδήλωση στην Λάρισα. Η εκδήλωση είχε θέμα «Ελληνίδες εβραίες στον λόγο, Ιστορία-Δημοσιογραφία-Λογοτεχνία-Μετάφραση-Λαογραφία-Εκδόσεις» και έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού της πανευρωπαϊκής ημέρας εβραϊκού πολιτισμού.

Ενα κόσμημα στο Κολωνάκι: Το βιβλιοπωλείο της Ραχήλ Καπόν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Με αφορμή τον 1 χρόνο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, η εκδότρια διοργανώνει την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, ημερίδα με θέμα «Διατροφή και παράδοση: Η συνάντηση του χθες και του σήμερα», σε συνεργασία με την εταιρεία CITRUS Αρωμα Μνήμης.
Οι ομιλίες θα γίνουν από ειδικούς που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους και θα επικεντρωθούν σε θέματα σχετικά με τις ελληνικές διατροφικές συνήθειες και τις παραδοσιακές γεύσεις.


Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, 12:00
Ο Γιάννης Λεμονής, ειδικός στην αρχαία γαστρονομία, θα μιλήσει για τις γευστικές προτιμήσεις των αρχαίων Ελλήνων.


Κυριακή, 14:00
Η Ελένη Σία και η Εφη Κρανιδιώτη από την Citrus Αρωμα Μνήμης θα μιλήσουν για τη δραστηριότητα της εταιρείας η οποία, ακολουθώντας τις παραδοσιακές συνταγές, παράγει γλυκά με αγνές πρώτες ύλες και αναδεικνύει την ιστορία των γεύσεων της Χίου και των εσπεριδοειδών του Κάμπου.


Κυριακή, 14:00
Μετά από ένα διάλειμμα με δοκιμές εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακών γλυκών, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου, δημοσιογράφος γεύσης και food blogger (twominutesangie.com), θα μιλήσει για τις παραδοσιακές γεύσεις.


Κυριακή, 17:00
Η διατροφολόγος Αγγελική Μακρή θα αποκαλύψει μύθους και αλήθειες γύρω από τη ζάχαρη και θα λύσει όλες τις απορίες σχετικά με αυτόν τον «παρεξηγημένο υδατάνθρακα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλιοπωλείο Ραχήλ Καπόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ