Τσετσένος που σχεδίαζε τον φόνο του Πούτιν τραυματίστηκε σε ενέδρα -Σκοτώθηκε η γυναίκα του - iefimerida.gr

Τσετσένος που σχεδίαζε τον φόνο του Πούτιν τραυματίστηκε σε ενέδρα -Σκοτώθηκε η γυναίκα του

O Αντάμ Οσμάγιεφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενέδρα σε σιδηροδρομική διάβαση στα περίχωρα του Κιέβου έστησαν άγνωστοι σε έναν Τσετσένο, που κατηγορείται ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κρυμμένοι σε θάμνους οι δράστες γάζωσαν το αυτοκίνητό του Αντάμ Οσμάγιεφ τραυματίζοντας τον ίδιο και σκοτώνοντας τη γυναίκα του, Αμίνα Οκούγιεβα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Καταζητουμένος από τις ρωσικές αρχές

Ο Οσμάγιεφ, ένας Τσετσένος εθελοντής στρατιώτης, καταζητείται εδώ και καιρό από τις ρωσικές αρχές ως μέλος ένοπλης ομάδας, που σχεδίαζε τη δολοφονία του Πούτιν το 2012 και ιδρύθηκε κατ' εντολήν του Ντοκού Ουμάροφ, επικεφαλής της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης «Ιμαράτ Καυκάζ». Το σχέδιο προέβλεπε ότι θα δολοφονούσαν τον Ρώσο πρόεδρο στην Μόσχα, ανατινάζοντας ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που θα τοποθετούσαν σε σημείο από το οποίο θα περνούσε η προεδρική αυτοκινητοπομπή. Ο Οσμάγιεφ φυλακίστηκε επί δυόμιση χρόνια στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο απέρριψε το αίτημα των Ρώσων εισαγγελέων να τον εκδώσει στη Ρωσία.

Τσετσένος που σχεδίαζε τον φόνο του Πούτιν τραυματίστηκε σε ενέδρα -Σκοτώθηκε η γυναίκα του | iefimerida.gr 0

Η Αμίνα Οκούγιεβα σκοτώθηκε στη χθεσινή (Δευτέρα) ενέδρα στα περίχωρα του Κιέβου

Ο Οσμάγιεφ και η Ουκρανή σύζυγός του είναι γνωστοί στην Ουκρανία, όπου πολέμησαν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των ρωσόφωνων ανταρτών στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Οσμάγιεφ επέζησε άλλης μιας δολοφονικής απόπειρας, αν και σε εκείνη την επίθεση η γυναίκα του πυροβόλησε τον ένοπλο που τους επιτέθηκε στην πλάτη.

Η χθεσινή ενέδρα έρχεται λίγες μέρες μετά τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Πέμπτης που προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων και των τραυματισμό άλλων τριών, περιλαμβανομένου και του ακροδεξιού Ουκρανού βουλευτή Ιχορ Μόσιτσουκ, σύμβουλος του οποίου ήταν η Οκούγιεβα.

Ο Μόσιτσουκ επέρριψε την ευθύνη για την εις βάρος του επίθεση στη Μόσχα, η οποία αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, ενώ η αστυνομία είπε ότι πέρα από το ρωσικό δάκτυλο εξετάζει κι άλλα πιθανά κίνητρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ