Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη που άγγιξε στο γόνατο ραδιοφωνική παραγωγό - iefimerida.gr

Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη που άγγιξε στο γόνατο ραδιοφωνική παραγωγό

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας σερ Μάικλ Φάλον επειδή άγγιξε επανειλημμένα στο γόνατο μια παραγωγό ραδιοφώνου, μέχρι που εκείνη απείλησε ότι θα του ρίξει γροθιά στο πρόσωπο καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά υπουργών και βουλευτών των Τόρηδων έναντι υφισταμένων τους.

Η Τζούλια Χάρτλεϊ Μπρούερ δεν είχε κατονομάσει τον Φάλον όταν είχε καταγγείλει το περιστατικό που συνέβη το 2002.

«Κανείς δεν εξοργίστηκε ή αναστατώθηκε απ’ αυτό», έγραψε στα social media προσθέτοντας ότι δεν νιώθει να είναι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Η δημοσιογράφος είπε ότι ο υπουργός «έβαλε κατ’ επανάληψη το χέρι του στο γόνατό μου» στη διάρκεια ενός δείπνου στο περιθώριο συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος. «Του εξήγησα ήρεμα και ευγενικά ότι αν το ξανάκανε “θα του έριχνα γροθιά στο πρόσωπο”», έγραψε σε ανακοίνωσή της. «Τράβηξε το χέρι του κι έτσι τέλειωσε το ζήτημα. Έκτοτε δεν ξαναείχα κάποιο θέμα μ’ αυτόν τον άνθρωπο και βρίσκω το περιστατικό κάπως διασκεδαστικό.»

Ο Μάικλ Φάλον, πατέρας δύο παιδιών, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη αφού προηγουμένως η βρετανική εφημερίδα The Sun τον ξεμπρόστιασε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της.

Εκπρόσωπός του είπε ότι ο υπουργός «είχε ζητήσει συγνώμη όταν έγινε το συμβάν πριν από 15 χρόνια και θεωρεί το θέμα λήξαν, όπως και η Τζούλια».

Η ομολογία του έρχεται σε μια περίοδο οι αρμόδιες αρχές της βρετανικής Βουλής κατηγορούνται ότι δεν αντιμετώπισαν με τη δέουσα προσοχή τις καταγγελίες μελών του προσωπικού ότι υπέστησαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από προϊσταμένους τους.

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι έστειλε τη γραμματέα του να του αγοράσει sex toys κι ότι την αποκαλούσε «ζαχαρένια βυζιά», αναμένεται να χάσει τη θέση του, αφού η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι τον στηρίζει.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν σχολίασε την υπόθεση του Φάλον, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των έξι υπουργών που κατονομάζονται σε φάκελο με καταγγελίες περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς, που βρίσκεται στα χέρια της Μέι.

Ο φάκελος περιλαμβάνει καταγγελίες για συνολικά 36 ανώτερα στελέχη των Τόρηδων, νυν και πρώην υπουργούς καθώς και βουλευτές, ένας εκ των οποίων φέρεται να «απλώνει τα χέρια του σε γυναίκες σε πάρτι», ένας άλλος να «είναι μονίμως μεθυσμένος και να συμπεριφέρεται ανάρμοστα στις γυναίκες», έναν υπουργός να «έχει σεξουαλικές σχέσεις με ερευνήτριά του» και ένας πρωην συνάδελφός του φέρεται να ζήτησε από την γραμματέα του «να τον πλησιάσει για να νιώσει το μήκος του πέους του».

Η Τζούλια Χάρτλεϊ Μπρούερ είπε ότι δεν νιώθει θύμα κι ότι δεν θέλει να πάρει μέρος «σ’ ένα κυνήγι μαγισσών στο Γουέστμινστερ». Τόνισε δε ότι στα 20 χρόνια που κάνει πολιτικό ρεπορτάζ είδε «έναν μικρό μόνον αριθμό βουλευτών από όλα τα κόμματα» να εμπλέκονται σε σεξουαλική παρενόχληση.

«Νομίζω ότι είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε το φλερτ μεταξύ ενηλίκων στον εργασιακό χώρο, ακόμη και τα σεξουαλικά υπονοούμενα ως ηθικά ισοδύναμο με μια σοβαρή σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Εξευτελίζονται έτσι τα γνήσια θύματα πραγματικών αδικημάτων. Όποιος έχει να καταγγείλει κάτι κατά βουλευτή ή οποιουδήποτε άλλου να μιλήσει τώρα και να παράσχει τα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να διασφαλίσει ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ».

Η Τερέζα Μέι ζήτησε να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, για τη διαχείριση καταγγελιών παρενοχλήσεων και σεξουαλικών επιθέσεων και ανώτερα στελέχη του κοινοβουλίου συζήτησαν τρόπους που θα επιτρέψουν στα θύματα να μιλούν ανοικτά «χωρίς φόβο».

Ο πρόεδρος της Βουλής Τζόν Μπέρκοου ζήτησε επίσης να γίνουν αλλαγές εν μέσω των καταγγελιών για την «κουλτούρα σεξουαλικής παρενόχλησης», όπως είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ