Σαν σήμερα πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ -Στα 23 του χρόνια, έσβησε έξω από το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Σαν σήμερα πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ -Στα 23 του χρόνια, έσβησε έξω από το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ [εικόνες&βίντεο]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν τον αδερφό του Χοακίν, ωστόσο τις δεκαετίες του 80' και του 90', το πιο ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ άκουγε στο όνομα Ρίβερ Φίνιξ.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός από το Όρεγκον των ΗΠΑ δεν ήταν ένας συνηθισμένος σταρ. Φανατικός χορτοφάγος, φίλος της λογοτεχνίας και της ποίησης, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, μόλις στα 23 του χρόνια.

Έως τον θάνατό του, τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου, 1993, ο Φίνιξ φαινόταν ο αντίποδας του στερεότυπου σταρ του Χόλιγουντ. Τη νύχτα εκείνη κατέρρευσε και πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στο νυχτερινό κέντρο του Τζόνι Ντεπ, Viper Room, δυτικά του Χόλιγουντ.

Σαν σήμερα πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ -Στα 23 του χρόνια, έσβησε έξω από το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

H μοιραία νύχτα

Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου του 1993, ο Ρίβερ, τα αδέλφια του, Ρέιν και Χοακίν, και η κοπέλα του Σαμάνθα Μάτις βρίσκονταν στο Viper Room.

Οι θαμώνες του μαγαζιού θυμούνται ότι όλο το βράδυ έπινε μπύρες και σφηνάκια, χόρευε και φώναζε, με τη συμπεριφορά του να μην θυμίζει σε τίποτα τον μετρημένο και σοβαρό Ρίβερ.

Ξαφνικά, χλόμιασε, άρχισε να τρέμει και τα αδέλφια του τον μετέφεραν έξω από το κλαμπ για να πάρει αέρα. Ωστόσο ήταν ήδη αργά αφού όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο Φίνιξ είχε φύγει από τη ζωή.

Η ιατροδικαστική έκθεση η οποία βγήκε λίγες μέρες μετά τον θάνατό του, έδειξε ότι είχε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, φαρμάκων και αλκοόλ, με τις ουσίες να του προκαλούν καρδιακή προσβολή.

Η είδηση του θανάτου του ήταν πρώτο θέμα στα media της εποχής για πολλές ημέρες. Η οικογένειά του εκτός από την πρόωρη απώλεια, είχε να αντιμετωπίσει και τις μηνύσεις των εταιρειών παραγωγής των 2 τελευταίων ταινιών του, αφού ο ίδιος είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών.

Τελικά οι μηνύσεις... έπεσαν στο κενό και η οικογένεια Φίνιξ δεν χρειάστηκε να πληρώσει τις αποζημιώσεις.

Σαν σήμερα πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ -Στα 23 του χρόνια, έσβησε έξω από το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Σαν σήμερα πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ -Στα 23 του χρόνια, έσβησε έξω από το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο το οποίο κατηγορεί τον Χοακίν Φίνιξ για εγκληματική αμέλεια. O συγγραφέας του «Last Night At The Viper Room: River Phoenix And The Hollywood He Left Behind», υποστηρίζει πως ο Ρίβερ Φίνιξ θα μπορούσε να ζει σήμερα αν οι φίλοι του, η κοπέλα του και ο αδελφός του, είχαν ειδοποιήσει το ασθενοφόρο νωρίτερα.

Σαν σήμερα πέθανε ο Ρίβερ Φίνιξ -Στα 23 του χρόνια, έσβησε έξω από το κλαμπ του Τζόνι Ντεπ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ