Στέλεχος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για Ερντογάν -«Είναι ένας φασίστας δικτάτορας» - iefimerida.gr

Στέλεχος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για Ερντογάν -«Είναι ένας φασίστας δικτάτορας»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κινηθεί νομικά ενάντια στον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπουλέντ Τεζκάν, καθώς ο τελευταίος χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «έναν φασίστα δικτάτορα».

Σε μία από τις πλέον σφοδρές φραστικές επιθέσεις ενάντια στον Ερντογάν από υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, ο Τεζκάν έκανε λόγο για μια «ατμόσφαιρα φόβου» που επικρατεί στην Τουρκία.

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τον κόσμο και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα φόβου, παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμα να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», τόνισε ο Τεζκάν σε μια ομιλία του στην δυτική πόλη Ραιδεστό, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλιά του φέρονται να ήταν προς υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, μέλους του CHP, που ανακρίθηκε αυτό το μήνα από τις αρχές, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο σε ένα συνέδριο του κόμματος.

«Δεν ξέρω αν ο δήμαρχός μας το είπε αυτό ή όχι. Εγώ, εδώ στην Ραιδεστό, το λέω τώρα: ‘Ο Ερντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας’», είπε χαρακτηριστικά ο Τεζκάν.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του προεδρικού γραφείου και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η ομιλία μίσους του Μπουλέντ Τεζκάν είναι ένα παράδειγμα ντροπής για την αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπαχίμ Καλίν.

«Αυτό δεν είναι πολιτική, αλλά εχθρότητα ενάντια στην βούληση του λαού. Θα επιδιωχθούν νομικά μέτρα ως προς αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

Η προσβολή του προέδρου συνιστά έγκλημα στην Τουρκία, που τιμωρείται έως και με τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης.

Δικηγόροι του Ερντογάν έχουν καταθέσει τουλάχιστον 1.800 αγωγές εναντίον ατόμων, μεταξύ άλλων γελοιογράφων, της πρώην Μις Τουρκία και μαθητών σχολείου, με κατηγορίες για προσβολή προς το πρόσωπό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ