Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Κρίστιαν Βουλφ, με δήλωσή του η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Προεδρικό Ανάκτορο «Bellevue».

το σκάνδαλο με το δάνειο που πήρε με προνομιακούς όρουςΤο βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από δύο μήνες αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για , η εισαγγελία του Αννόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του αξιώματος.

Η τελική απόφαση επρόκειτο να ληφθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι είχαν ήδη δηλώσει ότι δεν θεωρούν ότι ο Κρίστιαν Βουλφ διαθέτει πια το ηθικό ανάστημα για να παραμείνει στην θέση του.

Ο πρώην, πλέον Πρόεδρος της Γερμνίας παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, τόνισε ωστόσο ότι ήταν πάντα ειλικρινής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νομικές έρευνες θα αποδείξουν ότι σε όλα τα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε, έπραττε νόμιμα.

«Η Γερμανία χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές και τις διεθνείς προκλήσεις, έναν πρόεδρο που να διαθέτει την στήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας του γερμανικού λαού», δήλωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ