Βαλβέρδε: «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην Ελλάδα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Βαλβέρδε: «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην Ελλάδα» [εικόνες]

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανυπόμονος να ζήσει την ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δήλωσε συγκινημένος που επιστρέφει σε ένα γήπεδο όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι και έδειξε ευγνώμων που απολαμβάνει το σεβασμό από όλους τους Έλληνες.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε:

Σας είχαμε ρωτήσει πως νιώθατε που επιστρέφετε στο Σαν Μαμές. Τώρα σας επαναλαμβάνω την ερώτηση για το Καραϊσκάκη: «Είναι μεγάλη συγκίνηση που επιστρέφω εδώ στην Αθήνα, στο γήπεδο αυτό που έχω ζήσει μεγάλες στιγμές που έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια. Περιμένω πολύ το παιχνίδι ως παιχνίδι . Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη, αλλά είναι και σημαντικό για τον Ολυμπιακό που θέλει το παιχνίδι. Περιμένω πώς και πώς την ατμόσφαιρα…».

Για το αν θα παίξει ο Μασεράνο κόντρα στον Ολυμπιακό; «Ο Μασεράνο ένιωσε νια ενόχληση και δεν προπονήθηκε. Πρέπει να δούμε και τη σημερινή προπόνηση… Ελπίζουμε να τον έχουμε έτοιμο».

Για το πώς εξηγεί και πώς νιώθει που όλοι οι Έλληνες δείχνουν τέτοια αγάπη προς το πρόσωπό του; «Είναι αλήθεια. Έχω νιώσει σεβασμό από όλους τους φιλάθλους και από ομάδες ενάντιες του Ολυμπιακού. Η σχέση μου με την Ελλάδας και την Αθήνα δεν σταματάει».

Για τα όσα βιώνει η Καταλονία (πολιτικά); «Η περιοχή βιώνει σημαντικά γεγονότα αλλά εμείς επικεντρώνουμε στο ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους».

Βαλβέρδε: «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην Ελλάδα» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ετοιμάζει θερμή υποδοχή. Ποια βραδιά ξεχωρίζετε από την παρουσία σας στον πάγκο του Ολυμπιακού; «Είμαι σίγουρος για την υποδοχή όπως και ότι οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν την ομάδα αύριο. Είναι πολλά τα παιχνίδια που με σημάδεψαν και θυμάμαι. Πολλά παιχνίδια πολύ σημαντικά. Για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο και αλησμόνητοι τελικοί Κυπέλλου. Θα θυμάμαι πάντα τους φιλάθλους. Είναι παθιασμένοι όχι μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά γενικά και θα το διαπιστώσουμε και αύριο».

Για τη νίκη της Τζιρόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης; «Είναι ένα πρωτάθλημα περίεργο. Πολύ δύσκολο. Όλοι υποφέρουν για να κερδίσουν. Η Ατλέτικο , η Βαλένθια, η Σεβίλλη. Είναι σημαντικοί οι πόντοι από όλες τις ομάδες. Εμείς χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες».

Βαλβέρδε: «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην Ελλάδα» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για το πώς πιστεύει ότι θα παίξει ο Ολυμπιακός; «Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με αμυντικογενές σχήμα. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και θα κάνει τα πάντα και ειδικά μπροστά σε αυτό τον κόσμο που πάντα τον στηρίζει για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το ποιος είναι μεγαλύτερος αντίπαλος; Το συναίσθημα ή ο Ολυμπιακός; «Το συναίσθημα είναι δεδομένο. Ευτυχώς θα είμαι στον πάγκο και δεν θα παίξω. Είναι μια μεγάλη ανακούφιση για εμένα…».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από τη Μπαρτσελόνα στο μέλλον; «Είναι δεδομένο ότι οι νίκες μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούμε να αναλύουμε τα ρεκόρ και τις πορείες, εμείς κοιτάζουμε τη δουλειά μας και το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Θέλουμε να νικήσουμε και ελπίζω να το κάνουμε».

Βαλβέρδε: «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην Ελλάδα» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για την επίσκεψη Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα κι αν θα τον ήθελε… πίσω; «Θα έκανα ένα σάλτο μορτάλε... Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το τι θα γίνει στο μέλλον με υποθέσεις...»

Για το ποια θα ήταν η κατάστασή του αν βρισκόταν η Μπάρτσα στο -8 από τη Ρεάλ; «Ελπίζω να ήμουν και πάλι εδώ και να περίμενα το αυριανό ματς…».

Ντεουλοφέου: «Στο Καμπ Νου νιώσαμε την αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού για τον Βαλβέρδε»

Απόλυτα κατανοητή έγινε στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, μετά το ματς στο Καμπ Νου, η μεγάλη αγάπη που τρέφουν οι φίλοι του Ολυμπιακού για τον Ερνέστο Βαλβέρδε όπως δήλωσε ο Ζεράρδ Ντεουλοφέου. Όσον αφορά στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης», ο διεθνής Ισπανός εξτρέμ τόνισε πως οι Καταλανοί ήρθαν για τη νίκη κόντρα στους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Βαλβέρδε: «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω στην Ελλάδα» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζεράρδ Ντεουλοφέου:

Έχοντας ως δεδομένο ότι πάτε καλά στο πρωτάθλημα, πιστεύετε ότι αύριο μπορείτε να κλείσετε και μαθηματικά την πρόκριση; «Είναι πολύ σημαντικό πολύ για εμάς να κατακτήσουμε τη νίκη και να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Θέλουμε να περάσουμε όμως ως πρώτοι στον όμιλο και αν πάρουμε νίκη θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Έχουμε υψηλό ηθικό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Έχεις φτάσει στο καλύτερο σημείο απόδοσης ή έχουμε και άλλα να δούμε από εσένα; «Είναι αρχή ακόμη. Έχω ξεκινήσει να αποδίδω καλά. Στόχος μου είναι να μείνω πολλά χρόνια και να κάνω καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Για έναν παίκτη που παίζει στη θέση μου πρέπει να δουλεύεις συνεχώς και να ακούς τον προπονητή σου».

Φανταζόσουν πριν δύο μήνες ότι θα έχετε διαφορά στο πρωτάθλημα από Ρεάλ και θα είστε κοντά στην πρόκριση; «Είμαστε σε καλή στιγμή. Όλο αυτό είναι απόρροια της δουλειάς που κάνουμε. Ο ρόλος μας είναι να κερδίζουμε πολλά παιχνίδια για να είμαστε σε καλό δρόμο στους στόχους και τους τίτλους που διεκδικούμε».

Για την επίσκεψη του Νεϊμάρ: «Όσοι δεν παίξαμε με Μπιλμπάο έπρεπε να προπονηθούμε. Με εξέπληξε όταν τον είδα. Είναι ένας μεγάλος παίκτης με μεγάλη πορεία και μέλλον. Του εύχομαι το καλύτερο».

Αν τον εξέπληξε το γεγονός ότι δεν ήταν βασικός με την Μπιλμπάο: «Είμαι ένας παίκτης και είναι φυσικό να θέλω να παίζω συνέχεια. Όμως ξέρω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Ο προπονητής αποφάσισε και το αποδέχομαι. Ελπίζω αύριο να μπω και να έχω ένα μεγάλο παιχνίδι».

Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι να πάρετε από αύριο την πρόκριση καθώς τον επόμενο μήνα έχετε δύσκολο πρόγραμμα: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ο θεμελιώδης μας στόχος. Να είμαστε σε όλους τους στόχους μας μέσα. Γι’ αυτό και θέλουμε να νικήσουμε αύριο να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε και στο μέλλον».

Χθες ήταν μια γιορτή για την Τζιρόνα με τη νίκη επί της Ρεάλ. Πώς το έζησες; «Δεν θα πω ψέματα. Χάρηκα πολύ. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα δικά μας ματς. Είμαστε πολύ καλά ως ομάδα έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας αλλά αν οι αντίπαλοι μπορούν να κλέψουν βαθμούς από τους διώκτες μας είναι κάτι πολύ καλό...».

Εάν γνωρίζει την πολύ καλή σχέση που έχει με τον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε και εάν τους έχει μιλήσει για την ατμόσφαιρα: «Γνωρίζουμε την πορεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Το νιώσαμε και στο Καμπ Νου που τραγουδούσαν το όνομα του συνεχώς. Εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του αλλά ξέρω ότι πρέπει να κερδίζω τη θέση μου στην 11άδα με τη δουλειά μου».

Μιλάμε για ποδόσφαιρο ή πολιτική για το ματς της Τζιρόνα με τη Ρεάλ; «Γνωρίζουμε ό,τι συμβαίνει. Εμείς το βλέπουμε όμως στις ποδοσφαιρικές του διαστάσεις. Δεν κοιτάμε την πολιτική. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο ματς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ