Τελευταία «φροντιστήρια» στους υποψηφίους της Κεντροαριστεράς πριν το debate -Στις 21:00 από την ΕΡΤ [βίντεο] - iefimerida.gr

Τελευταία «φροντιστήρια» στους υποψηφίους της Κεντροαριστεράς πριν το debate -Στις 21:00 από την ΕΡΤ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία «φροντιστήρια» κάνουν οι 9 υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ενόψει της πρώτης τηλεμαχίας που θα ξεκινήσει στις 21:00.

Στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, θα βρίσκονται η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης και οι Απόστολος Πόντας, Δημήτρης Τζιώτης και Κ. Γάτσιος.

Οι εννέα υποψήφιοι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα).

Θα συντονίζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η διαδικασία του debate

Οι υποψήφιοι συμφώνησαν μέσω εκπροσώπων τους στην επιτροπή Αλιβιζάτου, οι υποψήφιοι να έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν ερωτήσεις μεταξύ τους. Ωστόσο δεν θα μπορεί κάποιος να επανέρχεται σε θέμα που έχει θίξει ο προηγούμενος.

Η τηλεμαχία θα ξεκινήσει με μια κοινή ερώτηση που θα απευθύνει και στους 9 η συντονίστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν 3 κύκλοι ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους. Ο πρώτος κύκλος θα αφορά στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο δεύτερος την ενότητα «Δημοκρατία-Θεσμοί-Κόμματα» και ο τρίτος κύκλος το κεφάλαιο οικονομία και ανάπτυξη.

Οι υποψήφιοι θα έχουν 100 δευτερόλεπτα να απαντήσουν και από ένα λεπτό ο καθένας για ερώτηση σε κάποιον ανθυποψήφιό τους. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τις 2-2,5 ώρες.

Το δεύτερο debate θα γίνει την άλλη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, μια εβδομάδα πριν στηθούν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι 9 υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα δημοσιογράφων τηλεοπτικών δικτύων πανελλαδικής εμβέλειας.

Στο στούντιο της ΕΡΤ όλα είναι έτοιμα. Η γενική πρόβα έγινε το απόγευμα της Κυριακής, όπως και η γενική πρόβα του συστήματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από στελέχη της επιτροπής Αλιβιζάτου, το σύστημα λειτούργησε χωρίς προβλήματα.

Δείτε το trailer της ΕΡΤ για το αποψινό debate.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κεντροαριστερά ΕΡΤ τηλεμαχια debate
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ