Φιγιόν: Είναι ανεύθυνο να παίζουν με τη χρεοκοπία της Ελλάδας - iefimerida.gr

Φιγιόν: Είναι ανεύθυνο να παίζουν με τη χρεοκοπία της Ελλάδας

Φιγιόν: Είναι ανεύθυνο να παίζουν με τη χρεοκοπία της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ανευθυνότητα όλων όσων παίζουν με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, έκανε λόγο σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη και διαβεβαίωσε ότι ακριβώς το ίδιο πιστεύει και το Βερολίο, παρά την ύπαρξη διαφορετικών φωνών.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό RTL ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πώς «είναι εντελώς ανεύθυνο να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας» και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά «διάσταση απόψεων» ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, παρά τις «διαφορετικές φωνές» στη Γερμανία.

Όταν του επισημάνθηκε από το ραδιοσταθμό πως «η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία κάνουν ανοικτά λόγο για την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας της χώρας αυτής», ο Φρανσουά Φιγιόν απάντησε πως πρέπει «οπωσδήποτε να γίνουν τα πάντα για να μην υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας». Το αντίθετο «θα ήταν δραματικό για τους ίδιους τους Έλληνες και θα ήταν δραματικό για τους Ευρωπαίους», τόνισε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε πως υπάρχει «μια δέσμευση του ελληνικού κοινοβουλίου, του συνόλου των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, να καταβάλουν αυτές τις προσπάθειες». «Οι τραπεζίτες δέχθηκαν να παραιτηθούν από το 70% των δανείων που δόθηκαν στους Έλληνες. Πρέπει τώρα οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτή είναι η θέση που θα υποστηρίξει η Γαλλία», διαβεβαίωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στο θέμα αυτό «δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με την καγκελάριο» Άνκελα Μέρκελ, έστω κι αν «ακούμε μερικές φορές στη Γερμανία, στη γερμανική κυβέρνηση, να εκφράζονται διαφορετικές φωνές».

Επίσης, ο Φρανσουά Φιγιόν επέκρινε τις βιαιότητες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. Οι προσπάθειες που ζητούνται από την Ελλάδα «δεν είναι πολύ πιο σημαντικές απ' αυτές που καταβάλλουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί και αυτοί δεν έκαψαν την πρωτεύουσά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ