Πρωθυπουργός Κροατίας: Θέλουμε η χώρα να γίνει μέλος της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια - iefimerida.gr

Πρωθυπουργός Κροατίας: Θέλουμε η χώρα να γίνει μέλος της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κροατία θέλει να γίνει μέλος της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Δεν θέλουμε να διευκρινίσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά θέλουμε η Κροατία να γίνει μέλος της ευρωζώνης εντός δύο κυβερνητικών θητειών», δήλωσε ο Πλένκοβιτς σε οικονομικό συνέδριο, αφιερωμένος στην εισαγωγή του ευρώ στην Κροατία. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία πριν από ένα χρόνο.

Η βασική πρόκληση της Κροατίας πριν την υιοθέτηση του ευρώ αναμένεται να είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι λίγο πάνω από το 80% του ΑΕΠ.

«Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το δημόσιο χρέος στο 72% του ΑΕΠ έως το 2020… Προχωρούμε σε μια μεγάλη δημοσιονομική εξυγίανση και φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ακόμα χαμηλότερο από το περυσινό 0,9% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ