«Ακραία» η βία που ασκείται από το πρωί στη συριακή πόλη Χομς [βίντεο] - iefimerida.gr

«Ακραία» η βία που ασκείται από το πρωί στη συριακή πόλη Χομς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σφοδρότερο βομβαρδισμό των τελευταίων 14 ημερών, δέχεται σήμερα η Χομς, από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού που από τις τέσσερις Φεβρουαρίου έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πόλης με αποτέλεσμα δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπων να έχουν σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μέλος της γενικής επιτροπής της συριακής επανάστασης πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον της πόλης Χομς, την επονομαζόμενη από τους Σύρους αντικαθεστωτικούς και ως «πρωτεύουσα της επανάστασης». Ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει πως «είναι απίστευτο, πρόκειται για ακραία βία, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τέσσερις ρουκέτες πέφτουν κάθε λεπτό κατά μέσο όρο».

Πολεμικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από την πόλη, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ δείχνουν ένα τεθωρακισμένο άρμα να βομβαρδίζει κατοικίες, ενώ σε άλλο μπορεί κανείς να ακούσει τους πραγματικά εκκωφαντικούς ήχου του βομβαρδισμού.

Σύρος ακτιβιστής λέει πώς πρόκειται πραγματικά για «έγκλημα πολέμου». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χομς γνωρίζει ανθρωπιστική κρίση, καθώς πολλές συνοικίες της Χομς δεν έχουν τρόφιμα και οι κάτοικοί τους είναι αποκομμένοι από τον έξω κόσμο εξαιτίας της διακοπής των επικοινωνιών και του ίντερνετ. «Υπάρχουν συνοικίες για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτε. Εγώ ο ίδιος δεν γνωρίζω εάν οι γονείς μου είναι καλά, δεν έχω κανένα νέο τους εδώ και 14 ημέρες» συμπληρώνει.

Από την έναρξη της συριακής εξέγερσης περίπου 6.000 ανθρώπους έχουν σκοτωθεί κατά την αιματηρή καταστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ