Εκλογές στις 29 Απριλίου, αν όλα πάνε καλά στο Eurogroup - iefimerida.gr

Εκλογές στις 29 Απριλίου, αν όλα πάνε καλά στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκλογές έχουν κλειδώσει για τις 29 Απριλίου, εκτός εξαιρετικού απροόπτου και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας.

Η ημερομηνία είναι τόσο ισχυρή που το θέμα δεν απασχόλησε καν τις χθεσινές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ομως σε περίπτωση που τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση τότε θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Φυσικά κανείς στην κυβέρνηση δεν θέλει να σκέπτεται τι θα σημάνει μια νέα ενδεχόμενη αναβολή της συζήτησης του ελληνικού προβλήματος ή η επίσημη υιοθέτηση νέων όρων κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το Eurogroup θα δώσει τελικά την έγκρισή του για να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες αν και γνωρίζει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση από ένα ισχυρό γκρουπ χωρών της Ευρωζώνης που φαίνεται να έχουν μεταβάλει άποψη για τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

Οπως μάλιστα ενημέρωσε χθες τόσο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τον κ. Αντώνη Σαμαρά τυχόν νέα αναβολή της απόφασης για την Ελλάδα θα καταστήσει τις προθεσμίες για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων πιθανόν ανέφικτες σε σχέση με τη λήξη των μεγάλων ομολόγων, ύψους 14 δισεκατομμυρίων Ευρώ στα μέσα Μαρτίου.

Ολες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει ώς τη Δευτέρα να υπάρξει έντονη κινητοποίηση του πρωθυπουργού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης εκείνων των δυνάμεων στην ευρωζώνη που στηρίζουν την ελληνική προσπάθεια.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αλλά και με παράγοντες της ευρωζώνης και των Βρυξελλών, όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ολι Ρεν.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να επισημάνει ξανά στους ηγέτες με τους οποίους θα συνομιλήσει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αναλάβει πλήρως τις δεσμεύσεις που τους ζητούνται για την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο και πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που της έχουν ζητηθεί από τους δανειστές της.

Η επισήμανση αυτή έχει προφανώς αναφέρεται στις απίστευτες αιτιάσεις ορισμένων κρατών που έχουν φτάσει να ζητούν υπογραφές από το ΚΚΕ και διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα θα στηριχθούν από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ