Formula 1: Τέταρτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον [εικόνες]

Στο πάνθεον των πιλότων της Φόρμουλα 1 πέρασε ο βρετανός Λιούις Χάμιλτον ο οποίος κατέκτησε και μαθηματικά τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στη Φόρμουλα 1, στο Μεξικό, παρότι ο Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής.

Ο 33χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes το έκανε για τέταρτη φορά, καθώς κατέλαβε μεν την ένατη θέση στο Grand Prix του Μεξικού, αλλά ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν τέταρτος. Οι 50 βαθμοί που του δίνουν οι δύο αγώνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν σε Βραζιλία και Αμπου Ντάμπι δεν του επαρκούν.

Ο Φέτελ μέτρησε τέσσερις συνεχείς κατακτήσεις (2010-2013), ενώ ο Χάμιλτον πανηγύρισε το 2008, το 2014, το 2015 και φέτος. Οι Χάμιλτον, Φέτελ (και Αλέν Προστ, που επίσης έχει τέσσερις τίτλους), υπολείπονται μόνο του Μίκαελ Σουμάχερ (7) και του Αργεντινού Χουάν Μανουέλ Νάνζιο (5).

Τη νίκη στο Μεξικό, τρίτη στην καριέρα του, πήρε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), που εκμεταλλεύτηκε το «κομφούζιο» στην εκκίνηση, που «βύθισε» στις τελευταίες θέσεις τους Χάμιλτον και Φέτελ. Ο Φέτελ πέρασε στην 4η θέση, αλλά έπρεπε να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις για να έχει ελπίδες για τον φετινό τίτλο.

Ο Βαλτέρι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes και ο Κίμι Ραϊκόνεν με την άλλη Ferrari συμπλήρωσαν το πόντιουμ των νικητών του Μεξικό.

He’s done it!

Congratulations @LewisHamilton, FOUR-time world champion!#MexicoGP #F1 pic.twitter.com/drd4GexvhD

Φωτογραφίες: AP Photo/Moises Castillo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ