Το «κατηγορώ» κατά του 29χρονου: «Αποφάσισες να σκοτώσεις τον Λουκά Παπαδήμο...» - iefimerida.gr

Το «κατηγορώ» κατά του 29χρονου: «Αποφάσισες να σκοτώσεις τον Λουκά Παπαδήμο...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και έναν χρόνο περίπου ανήκει στους κόλπους της οργάνωσης Πυρήνων της Φωτιάς ο 29χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του ο Εφέτης ειδικός ανακριτής κατά της τρομοκρατίας.

Ο 29χρονος κατηγορείται για την αποστολή τρόμο φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, έναν φάκελο που παραλήφθηκε και άνοιξε στις 25 Μαΐου 2017 την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο του. Ο φάκελος εξερράγη , με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά και οι άλλοι δυο επιβαίνοντες ελαφρότερα.

Επίσης στον νεαρό αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Το κατηγορητήριο

«Εχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. θα απολογηθεί την Τρίτη για την κατηγορία αποστολής του παγιδευμένου φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Μία ημέρα αργότερα όμως, την Τετάρτη, θα απολογηθεί για τις κακουργηματικές κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ