Μάτις: Συντριπτική στρατιωτική «απάντηση» σε όποια χρήση πυρηνικών από τη Β. Κορέα - iefimerida.gr

Μάτις: Συντριπτική στρατιωτική «απάντηση» σε όποια χρήση πυρηνικών από τη Β. Κορέα

Ο Τζιμ Μάτις προειδοποίησε τη Β. Κορέα (Φωτογραφία: AP/ Lee Jin-man)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποδεχθούν ποτέ τη Β. Κορέα ως πυρηνική δύναμη, προειδοποιώντας ότι η γρήγορη ανάπτυξη των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της θα υπονομεύσουν την ασφάλεια της Πιονγιάνγκ.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας προειδοποίησε ακόμη την Β. Κορέα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δεν μπορούν να συγκριθούν με τη συμμαχία ΗΠΑ-Ν. Κορέας, ενώ επεσήμανε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική όταν στηρίζεται σε αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη.

«Η όποια επίθεση στις ΗΠΑ ή στους συμμάχους μας θα νικηθεί. Και η όποια χρήση πυρηνικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση, που θα είναι συντριπτική και αποτελεσματική», δήλωσε ακόμη ο Μάτις, σύμφωνα με το Reuters.

«Αν παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι, των βαλλιστικών πυραύλων και ατομικών βομβών, αυτό θα είναι αντιπαραγωγικό, θα έχει συνέπεια την υπονόμευση της ασφάλειας της Πιονγιάνγκ», τόνισε ο Αμερικανός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζιμ Μάτις πυρηνικά Βόρεια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ