Αντικυβερνητική εφημερίδα του Πούτιν εξοπλίζει τους δημοσιογράφους με αεροβόλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αντικυβερνητική εφημερίδα του Πούτιν εξοπλίζει τους δημοσιογράφους με αεροβόλα [εικόνες]

Τα γραφεία της ρωσικής αντικυβερνητικής εφημερίδας Novaya Gazeta (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μη θανατηφόρα όπλα θα εξοπλίσει τους δημοσιογράφους της η ρωσική αντικυβερνητική εφημερίδα Novaya Gazeta μετά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας στην παραγωγό ραδιοφωνικής εκπομπής Τατιάνα Φέλγκενχάουερ τραυματίζοντάς την στο σβέρκο.

Η Novaya Gazeta θα πληρώσει για τα όπλα και την εκπαίδευση των δημοσιογράφων της, όπως είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ντμίτρι Μουράτοφ μιλώντας στον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» (Ekho Moskvy), υπογραμμίζοντας ότι το κράτος δεν παρέχει προστασία στα ΜΜΕ.

Αντικυβερνητική εφημερίδα του Πούτιν εξοπλίζει τους δημοσιογράφους με αεροβόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο αρχισυντάκτης της Novaya Gazeta, Ντμίτρι Μουράτοφ στο γραφείο του με δημοσιογράφους

«Θα εξοπλίσω την αίθουσα σύνταξης», είπε ο Μουράτοφ. «Και θα παράσχουμε στους δημοσιογράφους και άλλα μέσα ασφαλείας, για τα οποία δεν θέλω να μιλήσω».

Ο αρχισυντάκτης αναφέρθηκε στην προμήθεια «όπλων που προκαλούν τραυματισμό»-όρος που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για αεροβόλα πιστόλια με σφαίρες από καουτσούκ.

Προ ημερών ένας διαταραγμένος, όπως αναφέρθηκε, άνδρας μπήκε στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Μόσχας» και επιτέθηκε στην Τατιάνα Φέλγκενχάουερ μαχαιρώνοντάς την στο σβέρκο. 0 48χρονος δράστης φαίνεται ότι δεν την είχε ξαναδεί στο παρελθόν, αλλά στην ανάκριση υποστήριξε ότι η δημοσιογράφος τον παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω «τηλεπαθητικής επαφής».

Η 32χρονη παραγωγός επέζησε της επίθεσης και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ορισμένοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι εικάζουν ότι δεν αποκλείεται πράκτορες να αξιοποίησαν τις παραισθήσεις του άνδρα και να τον χειραγώγησαν ώστε να επιτεθεί στη δημοσιογράφο.

Αντικυβερνητική εφημερίδα του Πούτιν εξοπλίζει τους δημοσιογράφους με αεροβόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

H Novaya Gazeta ασκεί δριμεία κριτική στο Κρεμλίνο

Σχολιάζοντας την επίθεση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο αρχές δεν σκοπεύουν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας των δημοσιογράφων. «Ο καθάνας μας, δυστυχώς, μπορεί να γίνει στόχος ενός παρανοϊκού», τόνισε. Και σχολιάζοντας την απόφαση της Novaya Gazeta να εξοπλίσει τους δημοσιογράφους της, είπε ότι οι ρεπόρτερ μπορούν να λάβουν όποια μέτρα προστασίας επιθυμούν, αρκεί να μην παραβιάζουν το νόμο.

Η ρωσική βιομηχανία όπλων «Καλάσνικοφ» ανακοίνωσε ότι προσφέρει έκπτωση 10% στη Novaya Gazeta για μη θανατηφόρα όπλα, καθώς και μαθήματα αυτοάμυνας.

Αντικυβερνητική εφημερίδα του Πούτιν εξοπλίζει τους δημοσιογράφους με αεροβόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η δημοσιογράφος της Novaya Gazeta, Άννα Πολιτκόφσκαγια δολοφονήθηκε το 2006

H Novaya Gazeta έχει μπει αρκετές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο. Δημοσιογράφοι που εργάζονταν για την εφημερίδα δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια ή σκοτώθηκαν υπό ύποπτες συνθήκες, όπως η Άννα Πολιτκόφσκαγια, γνωστή για τη δριμεία κριτική που ασκούσε στο Κρεμλίνο, η οποία δολοφονήθηκε στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της το 2006.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ