Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης: «Θα μας έκαιγαν ζωντανούς», λέει η αξιωματικός υπηρεσίας - iefimerida.gr

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης: «Θα μας έκαιγαν ζωντανούς», λέει η αξιωματικός υπηρεσίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έγκαιρη αντίδραση της αξιωματικού υπηρεσίας και του αστυνομικού σκοπού, που πυροβόλησαν στον αέρα προκειμένου να εκφοβίσουν τους δράστες, απέτρεψε μια ενδεχομένως ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση στην επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η ίδια αξιωματικός υπηρεσίας, υπαστυνόμος Β' στο βαθμό, φέρεται σε δηλώσεις της να εξήγησε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δεν είχαν αντιδράσει έγκαιρα στη καταδρομική επίθεση των 10 κουκουλοφόρων. «Θα μας έκαιγαν ζωντανούς, αν εγώ και ο συνάδελφος ανεβαίναμε στον άλλο όροφο. Θα έμπαιναν μέσα. Αν ξεσπούσε πυρκαγιά στο τμήμα θα κινδύνευαν οι επτά κρατούμενοι στα κρατητήρια του υπογείου», φέρεται να είπε η αξιωματικός υπηρεσίας. Εκείνη ήταν που όταν η ομάδα των κουκουλοφόρων έφτασε έξω από το Α.Τ. στις δύο τα ξημερώματα πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα προκειμένου να ανακόψει την πορεία τους. Συνάδελφός της, αστυνομικός σκοπός, πυροβόλησε μία ακόμα φορά στον αέρα. Στη συνέχεια οι δράστες που πέταξαν βόμβες μολότοφ και γυάλινα μπουκάλια με λάδια μηχανής ώστε να συντηρήσουν τη φωτιά, τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση, κάηκε ένα αστυνομικό όχημα, αλλά και ένα όχημα που ανήκε σε ιδιώτη, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στην πρόσοψη του αστυνομικού τμήματος και στο φυλάκιο.

Την επικινδυνότητα πάντως της επίθεσης τόνισε και σε δηλώσεις του χθες, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, κ. Σταύρος Μαυροειδάκος δηλώνοντας ότι οι κουκουλοφόροι που έκαναν την επίθεση «ήθελαν νεκρούς», «Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή μπήκε στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση. Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο. Φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο ή νεκρό πολίτη», δήλωσε επίσης ο κ. Μαυροειδάκος, ενώ εξήγησε και ο ίδιος ότι οι βόμβες μολότοφ περιέχουν λάδι ώστε να εξαπλώνεται η φωτιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως φαίνεται ότι κινούνται και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι χαρακτηρίζουν την καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Α.Τ. Πεύκης είχε γίνει στόχος επίθεσης και στις 25 Ιανουαρίου του 2008. Τότε είχαν καταστραφεί τέσσερα περιπολικά και μία μοτοσυκλέτα και την ευθύνη είχαν αναλάβει οι «Κύκλοι διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ