Μέτρα για την πυρηνική ασφάλεια θα προτείνει ο Μεντβέντεφ στους G8 - iefimerida.gr

Μέτρα για την πυρηνική ασφάλεια θα προτείνει ο Μεντβέντεφ στους G8

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία θα προτείνει στη σύνοδο της G8 τον Μάιο πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της πυρηνικής ασφάλειας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σήμερα, 25η επέτειο της καταστροφής του Τσερνόμπιλ. "Η Ρωσία θα διατυπώσει στη σύνοδο της G8 συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των πυρηνικών εργοστασίων", τόνισε ο Μεντβέντεφ, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

Τα μέτρα αυτά θα στοχεύουν "στο να αυξηθεί η ευθύνη των χωρών που χρησιμοποιούν ατομική ενέργεια", προστίθεται στην ανακοίνωση του ρώσου προέδρου. Σήμερα ο Μεντβέντεφ μαζί με τον ουκρανό ομόλογό του Βικτορ Γιανουκόβιτς θα πραγματοποιήσουν συμβολική επίσκεψη στον τόπο της τραγωδίας και θα συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την βελτίωση της πυρηνικής ασφάλειας και το πως θα βοηθήσουν αυτούς που συμμετείχαν στον καθαρισμό του πυρηνικού εργοστασίου μετά το δυστύχημα, στις 26 Απριλίου 1986.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ