Η προεκλογική αφίσα του Σαρκοζί έχει φόντο από την Ελλάδα! [εικόνες] - iefimerida.gr

Η προεκλογική αφίσα του Σαρκοζί έχει φόντο από την Ελλάδα! [εικόνες]

twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί να ανακοίνωσε με διθυραμβικούς τόνους την υποψηφιότητα του για το ύπατο αξίωμα της χώρας, ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η φωτογραφία του φόντου στην προεκλογική του αφίσα με σύνθημα «Η Γαλλία δυνατή» δεν τραβήχτηκε στη Γαλλία αλλά στην... Ελλάδα!

Την αποκάλυψη έκανε χρήστης του twitter και το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Nouvel Observateur». Δυστυχώς για τον Γάλλο πρόεδρο ο χρήστης κατάφερε να εντοπίσει τον μοναδικό αριθμό πίσω από τη φωτογραφία που περιέχει μεταξύ άλλων και τον τόπο λήψης της. Έτσι, το περιοδικό απόκάλυψε ότι η προεκλογική αφίσα η οποία είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της «Le Figaro» δεν απεικόνιζε ένα γαλλικό τοπίο αλλά ένα... ελληνικό ηλιοβασίλεμα!

Στόχος του Γάλλου προέδρου ήταν να χρησιμοποιήσει ένα ηλιοβασίλεμα σε μια ήρεμη θάλασσα προκειμένου να δείξει πως αν εκλεγεί η Γαλλία θα βρίσκεται υπό τον σωστό «καπετάνιο» που θα την κατευθύνει σε ήρεμα νερά εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα.

Δυστυχώς όμως για τον Νικολά Σαρκοζί η αποκάλυψη της πραγματικής τοποθεσίας της φωτογραφίας προκάλεσε πικρόχολα σχόλια τόσο για το ότι δεν επιλέχθηκε ένα τοπίο της Γαλλίας όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα της Ελλάδας.

Επιπλέον, τόσο ο «Nouvel Observateur» όσο και άλλες ιστοσελίδες δημιούργησαν παρωδίες της αφίσας με πιο χαρακτηριστικό το «La Grece forte», δηλαδή «η Ελλάδα δυνατή». Άλλα εξίσου ευρηματικά ήταν το «La France morte» (η Γαλλία νεκρή) όπου δείχνει στη θάλασσα το ναυάγιο του Costa Concordia καθώς και το «La Franc Fort» στο οποίο έχουν προστεθεί δύο λουκάνικα ενώ έχει απαλοιφθεί το γράμμα «e» παραπέποντας έτσι ηχητικά στα λουκάνικα Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ