Διαπραγμάτευση -Αγκάθι το μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα - iefimerida.gr

Διαπραγμάτευση -Αγκάθι το μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα

Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Χίλτον με το μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα να πέφτει σήμερα στο τραπέζι της συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα παραμένει ανοικτό, με τους Θεσμούς να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τελική εικόνα του spending review.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, από την πλευρά της τόνισε ότι «όσο πιο πολλά μας δώσουν, τόσο το καλύτερο για το παιδί (οικογενειακά επιδόματα)».

Κατά πληροφορίες ψάχνουν από που θα μπορούσαν να αντλήσουν 160 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει αλλαγές στα πολυτεκνικά επιδόματα με στόχο να χορηγείται αυξημένο επίδομα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί καθώς και στα ενήλικα παιδιά των οποίων το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο.

Σήμερα το επίδομα για κάθε παιδί ανέρχεται σε 40 ευρώ μηνιαίως. Ένα από τα σενάρια που προτείνει η Τράπεζα είναι το επίδομα για το πρώτο και δεύτερο παιδί να είναι 60 ευρώ για τρία και περισσότερα 90 ευρώ. Δηλαδή μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά θα λαμβάνει 90 αντί 160 ευρώ (40Χ4) μηνιαίως.

Κύκλοι του υπουργείου εργασίας τόνιζαν ήδη από χθες ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η ενίσχυση του 1ου και 2ου παιδιού με ταυτόχρονη στήριξη των πολύτεκνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεανώ Φωτίου διαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ