Κίεβο: Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε δολοφονική επίθεση κατά ακροδεξιού βουλευτή [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κίεβο: Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε δολοφονική επίθεση κατά ακροδεξιού βουλευτή [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δολοφονική επίθεση με στόχο έναν ακροδεξιό Ουκρανό βουλευτή στο Κίεβο προκάλεσε το θάνατο ενός σωματοφύλακα και συνεργάτη του και τον τραυματισμό του ίδιου και τριών ακόμη ατόμων.

Ο Ιγκόρ Μόσιτσουτκ, διακομίστηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο μαζί με τους άλλους τραυματίες και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Μόσιτσουκ είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Espreso και την ώρα που έβγαινε με τη συνοδεία του από το κτίριο πυροδοτήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

Ο 45χρονος είναι μέλος του εθνικιστικού «Ριζοσπαστικού Κόμματος» και βουλευτής από το 2014. Από το 2011 έως το 2014 εξέτισε ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» υπερεθνικιστική οργάνωση.

Κίεβο: Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε δολοφονική επίθεση κατά ακροδεξιού βουλευτή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μέλος του παραστρατιωτικού νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα» απείλησε τον Φεβρουάριο του 2014 να πάει με μαχητές στην Κριμαία. Αν και ο «Δεξιός Τομέας» το διέψευσε αμέσως, η Μόσχα χρησιμοποίησε την απειλή ως μία από τις δικαιολογίες για την επιχείρηση στην Κριμαία.

Κίεβο: Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε δολοφονική επίθεση κατά ακροδεξιού βουλευτή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Κίεβο: Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε δολοφονική επίθεση κατά ακροδεξιού βουλευτή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το 2015 ο Μόσιτσουκ ενεπλάκη σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

Ο επικεφαλής του «Ριζοσπαστικού Κόμματος» Όλεχ Λιάσκοφ χαρακτήρισε την έκρηξη ως «δολοφονική απόπειρα κατά του Μόσιτσουκ», υποστηρίζοντας ότι σχετίζεται άμεσα «με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και τις πολιτικές του απόψεις», όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Κίεβο: Eνας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε δολοφονική επίθεση κατά ακροδεξιού βουλευτή [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

«Είναι σαφώς έργο των μυστικών υπηρεσιών του εχθρού μας» πρόσθεσε δείχνοντας τη Μόσχα.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας παραμένουν εξαιρετικά τεταμένες. Τον περασμένο Μάρτιο ο Ρώσος πρώην βουλευτής και σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου Ντένις Βορονένκοφ, που είχε καταφύγει στην Ουκρανία, δολοφονήθηκε έξω από ξενοδοχείο στο κέντρο του Κιέβου. Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία του Βορονένκοφ στη Μόσχα κάνοντας λόγο για «κρατική τρομοκρατία». Το Κρεμλίνο απέρριψε τις αιτιάσεις του ως «παράλογες».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ