Νέο μυστήριο με το μακελειό στο Λας Βέγκας: Χάθηκε ο σκληρός δίσκος από το λάπτοπ του μακελάρη - iefimerida.gr

Νέο μυστήριο με το μακελειό στο Λας Βέγκας: Χάθηκε ο σκληρός δίσκος από το λάπτοπ του μακελάρη

O μακελάρης του Λας Βέγκας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπες μ’ ένα νέο μυστήριο βρίσκονται οι διωκτικές αρχές που ερευνούν το μακελειό στο Λας Βέγκας, καθώς εξαφανίστηκε από τον υπολογιστή του δολοφόνου ο σκληρός δίσκος.

Ένα λάπτοπ βρέθηκε στο δωμάτιο ξενοδοχείου Μandalay Bay, όπου είχε ταμπουρωθεί ο Στίβεν Πάντοκ μ’ ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Ο 64χρονος μακελάρης αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε πάνω από 58 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 500 σε συναυλία κάντρι μουσικής που γινόταν εκεί κοντά.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των αρχών και την εξονυχιστική έρευνα, της οποίας προϊσταται το FBI, δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το κίνητρό του.

Ο Πάντοκ δεν είχε (γνωστές) σχέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, ούτε ιστορικό ψυχασθένειας, αλλά ούτε και βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας θεωρούν ότι ο σκληρός δίσκος αφαιρέθηκε από το λάπτοπ του 64χρονου μετά το μακελειό και ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Ελλείψει άλλων στοιχείων στη ζωή του Πάντοκ ο σκληρός δίσκος έχει γίνει το επίκεντρο της έρευνας.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας επιμένει ότι ο μακελάρης έδρασε μόνος. Δέχεται όμως κι η ίδια έντονη κριτική για την καθυστερημένη αντίδρασή της όταν ξεκίνησε το μακελειό.

Οι υπεύθυνοι του Mandalay Bay αμφισβητούν ότι υπήρξε ένα κενό έξι λεπτών μεταξύ της στιγμής που ο Πάντοκ πυροβόλησε έναν φύλακα ασφαλείας και της στιγμής που ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Το ξενοδοχείο λέει ότι ο Πάντοκ άρχισε να πυροβολεί προς το πλήθος στη συναυλία «την ίδια χρονική στιγμή ή μέσα σε 40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο φύλακας Χεσούς Κάμπος ανέφερε για πρώτη φορά μέσω ασυρμάτου ότι έπεσαν πυροβολισμοί.»

Συνελήφθη αδελφός του μακελάρη – είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας

Νέο μυστήριο με το μακελειό στο Λας Βέγκας: Χάθηκε ο σκληρός δίσκος από το λάπτοπ του μακελάρη  | iefimerida.gr 0

Ο Μπρους Πάντοκ, αδελφός του μακελάρη του Λας Βέγκας

Η αστυνομία συνέλαβε εν τω μεταξύ τον αδελφό του μακελάρη, τον Μπρους Πάντοκ, όχι όμως σε σχέση με την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία της χώρας, αλλά για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Πληροφορίες, αναφέρουν πως το υλικό που είχε στην κατοχή του, περιελάμβανε πάνω από 600 φωτογραφίες παιδικής και νεανικής πορνογραφίας.

Στο δελτίο τύπου της αστυνομίας του Λος Άντζελες, αναφέρεται πως ο Μπρους Πάντοκ κρατείται κι έχει οριστεί εγγύηση ύψους 60.000 δολαρίων. Ο τρίτος αδελφός, ο Έρικ Πάντοκ, είχε συνεργαστεί με τις αρχές και μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το μακελειό.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ