Ο λόγος που πονάμε τόσο πολύ όταν κοβόμαστε με χαρτί - iefimerida.gr

Ο λόγος που πονάμε τόσο πολύ όταν κοβόμαστε με χαρτί

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί μια κόλλα χαρτί να φαίνεται «άκακη», ωστόσο, έτσι και μας κόψει ο πόνος είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Αποτέλεσμα είναι, εκτός του ότι υποφέρουμε, να αναρωτιόμαστε «γιατί στο καλό το κόψιμο από χαρτί είναι τόσο μα τόσο επώδυνο».

Το Business Insider μας αποκαλύπτει τον λόγο.

Τα ακροδάχτυλά μας έχουν περισσότερες νευρικές απολήξεις σε σχέση με άλλα σημεία του σώματός μας, διότι κατά την εξελικτική διαδικασία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαμε τα δάχτυλά μας για να εξερευνήσουμε τον κόσμο.

Οταν κοπούμε με μια κόλλα χαρτί, το κόψιμο είναι επιφανειακό, κάτι που κάνει τον οργανισμό μας να αντιδρά τελείως διαφορετικά απ’ ότι αν είχαμε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό σημαίνει πως το τραύμα παραμένει ανοικτό και οι νευρικές απολήξεις δέχονται συνεχώς ερεθίσματα, με τον πόνο να είναι αισθητός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόψιμο κόλλα χαρτί πόνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ