Η ταινία-αφιέρωμα στην Αλκη Ζέη: Με τις προσωπικές της μαρτυρίες [εικόνες & τρέιλερ]

Έναν κινηματογραφικό περίπατο στην πολυτάραχη, πλούσια σε εμπειρίες ζωή και στο σπουδαίο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη παρουσιάζει η Μαργαρίτα Μαντά.

Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και ένα συγγραφικό έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς και συνεχίζει να καταξιώνεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων.

Με κυρίαρχη μαρτυρία αυτήν της ίδιας της Άλκης Ζέη, αλλά και μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου η ταινία «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» ξεδιπλώνει γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωή της.

«Ολοκληρώνοντας κάθε ταινία, ιδιαίτερα ταινία-ντοκιμαντέρ όπως είναι 'Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης', αναμετριέσαι πάντα μ’ αυτό που είχες ονειρευτεί πριν ξεκινήσεις γύρισμα και μ’ αυτό που πραγματικά έκανες, έχοντας παλέψει με το υλικό σου ώρες και μέρες και μήνες», δηλώνει για το αποτέλεσμα η σκηνοθέτης της ταινίας Μαργαρίτα Μαντά.

Ενα ντοκιμαντέρ, χωρίς εξάρσεις, για την αγαπημένη σε όλους συγγραφέα που μεγάλωσε, μεγαλώνει, επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει πολλές γενιές.

TRAILER - Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης from Christos Giannakopoulos on Vimeo.

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 15:30 στον κινηματογράφο Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου).

Τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου (4-5.11 & 11-12.11), οι προβολές θα πλαισιώνονται από συζητήσεις παρουσία της Άλκης Ζέη και των συντελεστών της ταινίας.

Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας
Σχεδιασμός ήχου-Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μουσική: Χρήστος Δεληγιάννης
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης, Δημήτρης Κασιμάτης
Σενάριο: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Μαργαρίτα Μαντά
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άλκη Ζέη ντοκιμαντέρ Μαργαρίτα Μαντά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ