Πάτμος: Ελεγκτές-«ράμπο» αιφνιδίασαν τον νταή επιχειρηματία που είχε δείρει εφοριακό

Ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έδωσε απευθείας εντολή σε ειδικό κλιμάκιο εφοριακών-«ράμπο» να διενεργήσουν λεπτομερέστατο έλεγχο στις επιχειρήσεις ενός επιχειρηματία στην Πάτμο που το καλοκαίρι είχε ξυλοκοπήσει ελεγκτή.

Το επίλεκτο αυτό κλιμάκιο των ελεγκτών του διοικητή της ΑΑΔΕ αποτελείται από εκπαιδευμένα στελέχη που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά, καθώς επίσης από εφοριακούς υπαλλήλους από την Αθήνα, στελέχη του τελωνειακού κλάδου και εξειδικευμένους αστυνομικούς.

Η όλη επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία εξαιτίας της μυστικότητας και της μεθοδικότητας των κινήσεων των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα να... πιαστεί στον ύπνο ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας, που αυτή τη φορά δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση.

Οπως αναφέρει το rodiaki.gr, η ομάδα των ελεγκτών έκανε φύλλο και φτερό την επιχείρηση, κατάσχοντας βιβλία και στοιχεία, που θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για να επιβληθούν οι αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο επεισοδιακός έλεγχος του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, διαδραματίστηκε δίπλα από το αστυνομικό τμήμα του νησιού, με τους αστυνομικούς να μην προβαίνουν στη σύλληψη του βίαιου επιχειρηματία, ισχυριζόμενοι πως είναι αναρμόδιοι και πως η ζώνη ευθύνης που έλαβε χώρα το περιστατικό ανήκει στη δικαιοδοσία παρέμβασης του Λιμενικού.

Ο εφοριακός που υπήρξε το θύμα της επίθεσης είχε δηλώσει ότι καθόταν σε παγκάκι κοντά σε τσιπουράδικο μαζί με συναδέλφους τους ώστε να διαπιστώσουν αν κόβονται αποδείξεις και ξαφνικά κάποιος τούς πλησίασε με επιθετική διάθεση και όταν έμαθε την ταυτότητά τους, γρονθοκόπησε άσχημα τον ελεγκτή. Ο επιχειρηματίας παραμένει αμετανόητος και αμετακίνητος στις απόψεις του, ενώ μάλιστα όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά αντιθέτως ισχυρίζεται ότι τον κυνήγησε και στο αστυνομικό τμήμα.

Βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ