Εικόνες ντροπής στη Χίο: Μετανάστες σκαρφάλωσαν στα δέντρα για να προφυλαχθούν από τη βροχή

Στιγμές που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Περίπου 400 μετανάστες, σύμφωνα με το politischios, αφέθηκαν αβοήθητοι να υπομένουν τη δυνατή βροχή και το κρύο.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, η οποία ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται ότι πιάστηκαν στον ύπνο, με αποτέλεσμα οι πλεονάζοντες μετανάστες να παραμένουν εκτεθειμένοι στη βροχή.

Μη έχοντας άλλη λύση, πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν τις κουβέρτες που τους δόθηκαν και με τη χρήση καλαμιών έστησαν όπως- όπως πρόχειρες σκηνές είτε πάνω στο χώμα και στη λάσπη, είτε ακόμα και πάνω… στα δέντρα.

Από την άλλη η πολυπόθητη ανακοίνωση πρωτοβουλιών από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, πάνω στην οποία πόνταραν οι διοικήσεις των hotspot σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα δεν ήρθε ποτέ…

Δραματικές εικόνες μετά τη βροχή

Λίγες ώρες μετά τη βροχή που έπληξε τη Χίο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από το hotspot στην περιοχή της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Εκατοντάδες άτομα, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους παραμένουν στο κρύο με μοναδικό μέτρο προστασίας μία βρεγμένη κουβέρτα. «Παιδιά χωρίς παπούτσια, μετανάστες με κινητικά προβλήματα αφημένοι στην τύχη τους, οικογένειες ολόκληρες κάτω από πάνινες σκηνές μέσα στα χωράφια περιμετρικά του hotspot συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα ενός Κέντρου που αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη ύπαρξη στη σημερινή Ελλάδα», σημειώνει δημοσίευμα του politischios.

Ανήμπορες να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την τραγωδία είναι η διοίκηση του Hotspot που παρά τις εκκλήσεις της προς την κεντρική διοίκηση, το μόνο το οποίο κατάφερε είναι τη προμήθεια επιπλέον κουβερτών από εθελοντικές ομάδες της Χίου καθώς και τη στοίβαγμα εκατοντάδων ψυχών στο εσωτερικό του κτιρίου, στον χώρο δηλαδή όπου πραγματοποιείται η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ρυθμούς εξέτασης του ασύλου.

Πηγή: politischios

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες hotspot Χίος ΒΙ.ΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ